Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Krigsminner i samtidslitteraturen

Hvordan behandles minner fra andre verdenskrig i dagens norske samtidslitteratur?
I denne boka tar Unni Langås for seg et utvalg tekster, skrevet mellom 2001 og 2021, som alle handler om Norge under krigen. Les mer

469,-
Sendes innen 3 - 10 dager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 398,-
Hvordan behandles minner fra andre verdenskrig i dagens norske samtidslitteratur?
I denne boka tar Unni Langås for seg et utvalg tekster, skrevet mellom 2001 og 2021, som alle handler om Norge under krigen. De er hentet fra sjangrene fortelling, erindring, essay, roman og tegneserie og har både barn, ungdom og voksne som målgruppe. Tekstene blir behandlet som litterære minner, det vil si at de viser til virkelige hendelser i fortiden og bidrar til at vi husker dem for framtiden.
Boka innledes med en grundig innføring i litterære minnestudier. Dette er et teoretisk rammeverk for å forstå hvilke mekanismer som styrer hva som blir husket og hva som blir glemt, og det gir oss forklaringer på hvorfor mennesker og medier reagerer som de gjør i kritiske situasjoner. Arbeidet med litterære minner lærer oss hvor vanskelig det er å sette ord på urett og overgrep, men også hvor viktig det er for individet at en kollektiv minnekultur fins rundt ens eget liv.
Krigsminner i samtidslitteraturen henvender seg til studenter og lærere, først og fremst i norskfaget, men den er også relevant for fagene historie og samfunnskunnskap. I analysekapitlene er det lagt inn tentative forslag til diskusjonstemaer, og et avsluttende kapittel består av fagdidaktiske refleksjoner. De tar utgangspunkt i de overordnede formuleringene av verdier og tverrfaglige temaer i læreplanen for grunnopplæringen og peker på problemstillinger som krigsminnelitteraturen er særlig egnet til å behandle.
Unni Langås er professor i nordisk litteraturvitenskap ved Universitetet i Agder. Hun leder det tverrfaglige forskningsprosjektet Uferdig fortid. Norge og andre verdenskrig i samtidens estetiske minnekultur (2022-2026), som denne boka er et formidlingsbidrag fra.

Detaljer

Forlag
Landslaget for norskundervisning / Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
292
ISBN
9788245044126
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Krigsminner i samtidslitteraturen
Format
24 x 17 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Krigsminner i samtidslitteraturen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Kokain

Pascal Engman
Innbundet 
363,- 399,-
 
Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv