Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Krigsseilere

en fortelling om glemte helter

Historikere har kalt krigsseilernes innsats for Norges største bidrag til den allierte seieren. Noen unge sjømenn fra en skogsbygd kastes i 1939 inn i krigen. Deres erfaringer avtegner krigsseilernes historie i miniatyr: sjøslag, konvoifart, torpederinger. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 169,-
Historikere har kalt krigsseilernes innsats for Norges største bidrag til den allierte seieren. Noen unge sjømenn fra en skogsbygd kastes i 1939 inn i krigen. Deres erfaringer avtegner krigsseilernes historie i miniatyr: sjøslag, konvoifart, torpederinger. Innsatsen er blitt kalt vårt største bidrag til den allierte seieren, men prisen var høy, og etterkrigstidens Norge viste liten forståelse for krigsseilernes traumer. Dette er en sterk dokumentar over enkeltskjebner skildret mot bakteppet av verdenskrigens milepæler.

Medlemsvurdering:
Mens John Michelets bøker om krigsseilerne i skjønn litterær form var gode bøker, men denne boken er også et godt bidrag til hva krigsseilerne opplevde og anbefales. Det setter etterkrigs politikerne og jurister fra denne tiden enda mer i skammekroken.

Jarle Aas

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202581619
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

J
Jarle Aas – 28.05.2019

– Mens John Michelets bøker om krigsseilerne i skjønn litterær form var gode bøker, men denne boken er også et godt bidrag til hva krigsseilerne opplevde og anbefales. Det setter etterkrigs politikerne og jurister fra denne tiden enda mer i skammekroken.

O
Ottar – 25.11.2016

– Forteller om hvilket helvete krigsseilerene gjennomgikk, både under - og etter krigen! Bånn i bøtta av norske politikere.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Krigsseilere:

Se flere

Logg inn

Handlekurv