Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Krysseren Blücher

9. april 1940

I grålysningen 9. april 1940 seilte den tyske Kampgruppe 5 innover Oslofjorden med den flunkende nye krysseren Blücher i tet. Målet var å vinne rask kontroll over hovedstad, konge og regjering. Hitler spilte høyt. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-
I grålysningen 9. april 1940 seilte den tyske Kampgruppe 5 innover Oslofjorden med den flunkende nye krysseren Blücher i tet. Målet var å vinne rask kontroll over hovedstad, konge og regjering. Hitler spilte høyt. Okkupasjonen av Norge skulle sikre isfrie havner for transport av svensk jernmalm fra Narvik og ubåt og flybaser i kampen om Atlanterhavet. Dette er fortellingen om en manns vilje og mot. Og om dramaet som kostet hundrevis av tyske liv da krysseren Blücher gikk ned i Drøbaksundet. Det er fortellingen om tysk hovmod og villighet til å ta store sjanser. Og det er den tragiske historien om manglende norsk forsvarsvilje og effekten av en målbevisst nedrustning. Forfatteren gir oss et unikt innblikk i Norges skjebnetime 9. april 1940.

Medlemsvurdering:
En enestående bok om en militær leder som ikke nølte og ventet på ordre fra en unnfallende regjering som hadde ført det brukne geværs politikk. Anbefales til alle som vil vite mer om denne betydningsfulle hendelsen i norsk historie.

Jarle Aas

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202776367
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

J
Jarle Aas – 23.05.2016

– En enestående bok om en militær leder som ikke nølte og ventet på ordre fra en unnfallende regjering som hadde ført det brukne geværs politikk. Anbefales til alle som vil vite mer om denne betydningsfulle hendelsen i norsk historie.

G
Glad i bøker – 09.07.2010

– Boka "Krysseren Blücher" handler om det som skjedde i Oslofjorden 9. april 1940. Da tyskerene startet sin invasjon av Norge, og kommandant Birger Eriksen tok avgjørelsen om å skyte med skarpt mot fienden og således senke Tysklands stolthet. Dette fikk en svært viktig innvirkning for Norges del, og det var pga dette at regjering og konge klarte å flykte. Avgjørelsen var vanskelig å ta, og det var ingen tid til å nøle. Birger Eriksen fikk først annerkjennelse, men siden kritikk for handlingen. Det er først i seinere år at han omtales som en av "heltene". Boka gir et godt innblikk i hva som skjedde, og er viktig for krigshistorien. Den er lærerik og interessant.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Krysseren Blücher:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv