Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Likvidasjonen

historien om holocaust i Norge og jakten på jødenes eiendom

«Synne Corell går langt i å sette likhetstegn mellom beslagleggelsen av de norske jødenes verdier og utslettelsene i de tyske dødsleirene i ei grundig og avslørende bok.»

Dagbladet

Holocaust i Norge besto av to likvidasjonsprosesser: en økonomisk og en fysisk. I Likvidasjonen forteller Synne Corell historien om det norske holocaust på ny, med den økonomiske forfølgelsen som innfallsvinkel. Det gir en helt ny beretning om et av de mørkeste kapitlene i norsk historie.

Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 381,-

Hvem utførte holocaust i Norge?

Holocaust i Norge besto av to likvidasjonsprosesser: en økonomisk og en fysisk. Den økonomiske likvidasjonen innebar at alt jødene eide, ble inndratt av okkupasjonsregimet. Verdiene skulle gjøres om til rene penger, som så skulle tilfalle staten. Den fysiske likvidasjonen betydde arrestasjoner, deportasjoner og drap på den jødiske befolkningen i Norge.

Disse prosessene var uløselig forbundet, men hittil har framstillingene av holocaust i Norge satt den fysiske forfølgelsen i forgrunnen. I Likvidasjonen forteller Synne Corell historien om det norske holocaust på ny, med den økonomiske forfølgelsen som innfallsvinkel. Det gir en helt ny beretning om et av de mørkeste kapitlene i norsk historie.

I Likvidasjonen følger vi menneskene som planla, deltok i og utførte overgrepene mot jødene i Norge, og vi ser i detalj hva de gjorde. Vi kommer også tett på familiene og enkeltmenneskene som ble ofre for disse handlingene. Corell viser hvordan likvidasjonen var en nøye planlagt aksjon som utspilte seg på mange nivåer og steder samtidig, og som involverte store deler av det norske samfunnet: fra offentlige institusjoner, banker og forretningsselskaper ned til auksjonskunder, naboer og samarbeidspartnere.

Nye kilder og analyser gir en annerledes tidslinje for forfølgelsesprosessen og en ny forståelse av hva det norske holocaust egentlig var.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
606
ISBN
9788205557093
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
24 x 16 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Synne Corell går langt i å sette likhetstegn mellom beslagleggelsen av de norske jødenes verdier og utslettelsene i de tyske dødsleirene i ei grundig og avslørende bok.»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Likvidasjonen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skammen
Ny!

Skammen

Annie Ernaux
Innbundet 
305,- 349,-
 

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Sviket

Harry Rødner
Innbundet 
362,- 398,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv