Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Miraklet ved Litza

Hitlers første nederlag på Østfronten

Festbanketten var allerede planlagt. Gjennom et brutalt overraskelsesangrep skulle 60 000 tyske soldater erobre den viktige havnebyen Murmansk og sikre Nordfronten - Hiltlers skjebneområde. Selv om ryktene om en invasjon hadde svirret lenge, ignorerte Stalin advarslene fra Churchill og nektet til det siste å mobilisere. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 249,-
Festbanketten var allerede planlagt. Gjennom et brutalt overraskelsesangrep skulle 60 000 tyske soldater erobre den viktige havnebyen Murmansk og sikre Nordfronten - Hiltlers skjebneområde. Selv om ryktene om en invasjon hadde svirret lenge, ignorerte Stalin advarslene fra Churchill og nektet til det siste å mobilisere.

Natt til 29. juni rykket general Eduard Dietls seiersvante bergjegere over den russiske grensen. Men Hitlers spydspiss skulle snart møte uventet motstand på den uframkommelige tundraen. I all hast var russernes 52. infanteridivisjon sendt til Litzadalen, tyskernes siste hindring på veien til Murmansk.

I ukesvis raste kampene på Østfrontens nordligste frontavsnitt, og gang på gang presset innbitte russere fienden tilbake over den blodstenkte Litza-elvens bredder. Behovet for forsterkninger var akutt, men både den tyske hærledelsen og de allierte krigslederne nølte med å komme sine styrker til unnsetning. Samtidig leverte britiske kodeknekkere stadig sikrere informasjon om de tyske planene langs Ishavskysten.

I et spenningsmettet og kunnskapsrikt drama basert på hittil ukjente kilder, skildrer Alf R. Jacobsen slaget som det blodigste på Østfronten sommeren 1941. På særegent vis avdekker forfatteren krigsledernes dilemmaer i en uoversiktelig tid, alltid tett flettet sammen med vitnesbyrd fra frontlinjen.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202787943
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Miraklet ved Litza

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Miraklet ved Litza:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv