Miraklet ved Litza

Hitlers første nederlag på Østfronten

Festbanketten var allerede planlagt. Gjennom et brutalt overraskelsesangrep skulle 60 000 tyske soldater erobre den viktige havnebyen Murmansk og sikre Nordfronten - Hiltlers skjebneområde. Selv om ryktene om en invasjon hadde svirret lenge, ignorerte Stalin advarslene fra Churchill og nektet til det siste å mobilisere. Les mer
Vår pris
218,-
Spar
31,-

Veil. pris: 249,-  (E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

E-bok
Legg i

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

E-bok
Legg i
Vår pris: 218,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 249,-  (E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokkilden-app | Kindle

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Festbanketten var allerede planlagt. Gjennom et brutalt overraskelsesangrep skulle 60 000 tyske soldater erobre den viktige havnebyen Murmansk og sikre Nordfronten - Hiltlers skjebneområde. Selv om ryktene om en invasjon hadde svirret lenge, ignorerte Stalin advarslene fra Churchill og nektet til det siste å mobilisere.

Natt til 29. juni rykket general Eduard Dietls seiersvante bergjegere over den russiske grensen. Men Hitlers spydspiss skulle snart møte uventet motstand på den uframkommelige tundraen. I all hast var russernes 52. infanteridivisjon sendt til Litzadalen, tyskernes siste hindring på veien til Murmansk.

I ukesvis raste kampene på Østfrontens nordligste frontavsnitt, og gang på gang presset innbitte russere fienden tilbake over den blodstenkte Litza-elvens bredder. Behovet for forsterkninger var akutt, men både den tyske hærledelsen og de allierte krigslederne nølte med å komme sine styrker til unnsetning. Samtidig leverte britiske kodeknekkere stadig sikrere informasjon om de tyske planene langs Ishavskysten.

I et spenningsmettet og kunnskapsrikt drama basert på hittil ukjente kilder, skildrer Alf R. Jacobsen slaget som det blodigste på Østfronten sommeren 1941. På særegent vis avdekker forfatteren krigsledernes dilemmaer i en uoversiktelig tid, alltid tett flettet sammen med vitnesbyrd fra frontlinjen.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202787943
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB
Filstr: 11.7 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger