Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mormor danset i regnet

Mormor danset i regnet er Trude Teiges knallsterke familiedrama om kjærlighet og svik i kjølvannet av krigen. Les mer

99,-

149,- Spar: 50,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 99,-

For tre år siden døde besteforeldrene til Juni. Nå drar hun til huset deres på en øy utenfor Kragerø. Hun kommer over noen bortgjemte esker med besteforeldrenes ting, og nysgjerrigheten trigges av et bilde av mormoren som ung sammen med en tysk soldat. Junis mor er født i 1946, mens besteforeldrene giftet seg først året etter. Fikk de virkelig Lilla før de giftet seg? Juni finner også brevveksling mellom besteforeldrene fra 1946, og oppdager noe dramatisk. Det er tydelig at mormoren befant seg i Tyskland, men hvorfor? Hvorfor var hun ikke sammen med bestefaren?

Spennende og lesbart om grusomheter under siste verdenskrig og kjærlighetshistorier i tre generasjoner i skyggen av krigen. (...) Dette er først og fremst en lesbar roman, skrevet av en som kan fortelle - og som har en interessant historie å fortelle. Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

Mysteriet
Juni spør naboen, en gammel familievenn, om han kan hjelpe med mysteriet, men han er unnvikende: «Det kommer ikke noe godt ut av å grave i fortiden.» Juni oppsøker likevel en barndomsvenninne av mormoren, som bekrefter at mormoren hadde en tysk kjæreste under krigen. Og at hun hadde blitt med ham til Tyskland da freden kom. Men hvordan hadde mormoren havnet i en så håpløs situasjon, alene med datteren sin i etterkrigstidens Tyskland?

«Det kommer ikke noe godt ut av å grave i fortiden.»

Tankene strømmer over henne: «Jeg hadde ikke reflektert over det før, men nå lurte jeg på om det var sånn Lilla hadde opplevd forholdet til brødrene sine. Var hun heller aldri god nok? Visste de at faren hennes var en tysk soldat? Visste alle det, bare ikke jeg?»

En dag dukker en ny mann opp på øya med masse bagasje. Han heter Georg og forteller at han flytter ut for å jobbe med en doktoravhandling i historie. Juni håper i sitt stille sinn at han ikke kommer til å bli til bry. Snart er han det stikk motsatte og hjelper henne med å nøste opp gåten om hva bestemoren hadde gjort i Tyskland, alene med et spedbarn, rett etter krigen. Det blir en sterk opplevelse for Juni.

Om å danse i regnet
Samtidig som Juni avdekker bestemorens historie, lar forfatteren oss følge mormorens strabasiøse, til tider grusomme ferd fra interneringsleiren i Mandal, over Nordsjøen og videre østover i Tyskland sammen med kjæresten Otto. Hennes opplevelser i det utbombede landet er sterk lesning. Krigen er over, men overgrepene fortsetter. Mormoren opplever ting som kunne knekket den sterkeste, men noe i henne holder henne oppe. Hun lærer seg å nyte å «danse i regnet.»

«Mormor danset i regnet er en blanding av eksistensielt familiedrama og historisk roman»

Historisk interessant familiekrønike
Mormor danset i regnet er en blanding av et eksistensielt familiedrama og en historisk roman. På den ene siden har man de sterke skildringene av mormorens opplevelser i det krigsherjede Tyskland og det historiske stoffet som Juni graver fram. På den andre siden er det den sterke kjærligheten som oppstår mellom flere av personene og de fine refleksjonene til Juni rundt opphav og egen situasjon. Det blir en spenstig familiekrønike av slikt. Mormor danset i regnet er medrivende og spennende lesning med røtter i virkeligheten.

 

Detaljer

Forlag
Lydbokforlaget
Språk
Bokmål
ISBN
9788242162380
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Mormor danset i regnet

Om forfatteren

Trude Teige (f. 1960) er utdannet oversetter og journalist. Hun har jobbet som politisk reporter, nyhetsanker og programleder i TV2. I 2002 debuterte hun med den historiske romanen Havet syng. Krimromanene hennes har vunnet mange lesere. Jenta som sluttet å snakke var nominert til Bokhandlerprisen og er solgt til Tyskland og Russland. Nå er Teige aktuell med en historisk roman fra krigen, Mormor danset i regnet (2015), inspirert av faktiske personer og hendelser.

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mormor danset i regnet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
409,- 449,-
 
Haakon
3 for 2

Haakon

Haakon
Innbundet 
269,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv