Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Mormor danset i regnet

roman

«Spennende og lesbart om grusomheter under siste verdenskrig og kjærlighetshistorier i tre generasjoner i skyggen av krigen. (...) Dette er først og fremst en lesbar roman, skrevet av en som kan fortelle - og som har en interessant historie å fortelle.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

Juni har arvet huset til besteforeldrene og drar tilbake til øya der hun vokste opp. Hun rydder i huset, og kommer over et bilde av mormoren sammen med en tysk soldat og et brev fra 1946. Dette er helt ukjent for Juni, og hun bestemmer seg for å nøste opp mormorens historie. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 169,-
Juni har arvet huset til besteforeldrene og drar tilbake til øya der hun vokste opp. Hun rydder i huset, og kommer over et bilde av mormoren sammen med en tysk soldat og et brev fra 1946. Dette er helt ukjent for Juni, og hun bestemmer seg for å nøste opp mormorens historie.

Jakten på sannheten fører Juni til Berlin og en liten by i det som ble den russiske sonen da Tyskland kapitulerte. Etter hvert forstår Juni at mormorens hemmelighet er noe mer enn at hun var tyskerjente, og oppdagelsen får betydning for hennes eget liv.

"Mormor danset i regnet" handler om en kvinnes fortielse og dens følger for datteren og barnebarnet, men aller mest er dette en fortelling om kjærlighetens helbredende kraft.

Romanen er basert på sanne historier og faktiske hendelser.

«Spennende og lesbart om grusomheter under siste verdenskrig og kjærlighetshistorier i tre generasjoner i skyggen av krigen. (...) Dette er først og fremst en lesbar roman, skrevet av en som kan å fortelle - og som har en interessant historie å fortelle.» Vigdis Skarstein Moe, Adresseavisen

«Boka er lett å lese, men ikke så lett å glemme.» Bentebing.com

«Riktig god og velskrevet fortelling basert på virkelige hendelser, som ikke viker tilbake for brutale beskrivelser. Lar ingen lesere forbli uberørt - ikke gå glipp av denne!» Eva Åström, Expressen (Sverige)

«Mormor danset i regnet er uhyggelig lesning, som gjør inntrykk, og som samtidig rommer mange nydelige sannheter om krigens, kjærlighetens og sorgens vesen.» Anna Møller, Femina (Danmark)

«En velkomponert roman om kjærlighet, skam og hemmeligheter.» Bogvægten.dk

«Man glemmer ikke de fryktelige scenene fra krigen og kvinnenes utsatthet, både hjemme og borte.» Maria Näslund, Göteborgs-Posten

Medlemsvurdering:
Jeg takker og bukker og bøyer meg i støvet for at det finnes forfattere som kan fortelle slike historier

Bjørn Hoenvoll

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
314
ISBN
9788203376627
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Spennende og lesbart om grusomheter under siste verdenskrig og kjærlighetshistorier i tre generasjoner i skyggen av krigen. (...) Dette er først og fremst en lesbar roman, skrevet av en som kan fortelle - og som har en interessant historie å fortelle.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

Kunders vurdering

B
Bjørn Hoenvoll – 23.03.2022

– Jeg takker og bukker og bøyer meg i støvet for at det finnes forfattere som kan fortelle slike historier

S
Sølvi Lundal – 19.10.2021

– Veldig god bok, kan anbefales på det strekeste

B
Bente Havik – 28.10.2017

– En veldig god og velskrevet bok. Lettlest, interessant historie

J
Janne Sagen – 17.04.2017

– En bok som var lettlest og fascinerende med en spennende historie fra nåtid og fortid.

L
Lena Karalar – 06.04.2017

– Det skjer i de beste familier, er det noe som heter. Hemmeligheter som i løpet av årene som går bare graver seg dypere og dypere og skaper arr for fremtiden. Boka om denne mormoren som danser i regnet er en slik bok, der fortidens opplevelser farger fremtidens personer. Vi blir kjent med tre generasjoner, der tidskoloritten veksler mellom barnebarnet Junis nåtid og mormor Teklas fortid som kjæreste med en tysk soldat. Juni har arvet huset til henne og bestefaren, og jakter både på sin egen vei videre fra en voldelig ektemann, og nøster samtidig opp i mormorens kamp for kjærligheten der hun reiser fra Norge til Tyskland etter krigen med sin tyske kjæreste. Tematikken i boka er både gammel og fersk på samme tid, idet faktum at det allerede finnes en hærskare av historier fra 2. verdenskrig. På den annen side er historien forfriskende ny, da vi får høre mer om jentene som reiser med sine tyske kjærester til et sønderbombet Tyskland, og skal forsøke å starte på nytt. Bort fra skammen, folkesnakket og fordømmelsen i Norge. Boka er både opplysende og vond, men også spennende, spesielt delene som omhandler Tekla og hennes skjebne. Hvem er Lillas far, hvordan går det når Tekla møter Ottos familie og hva har russerne med dette å gjøre?Og hvorfor er det slik at mormor Tekla danser i regnet? Kjære Trude Teige, du har belyst et interessant og vondt kapitel i etterkrigshistorien, der mange familier lever med ettervirkninger, sorg og skam den dag i dag. Du skriver godt, men jeg synes strukturen i boka kunne vært annerledes. Fortellergrepet ved å veksle mellom nåtid og fremtid kan være med på å skape spenning og drive en historie fremover, men i dette tilfellet synes jeg at historien om nåtidens Juni faktisk bremser spenning og driv. Teklas historie er verdt en bok i seg selv, men det er min smak i dette tilfellet. Liker uansett vinklingen du har gjort, og at disse jentenes historier kommer fram i lyset. På en regntung dag i den håpefulle april måned spretter terningen nokså sjokkert og rystet en stund fram og tilbake, før den lander på en solid treer.

B
Berit OK – 04.04.2017

– Mormormdanser i regnet

A
Ann Christin – 31.03.2017

– Historien som aldri må glemmes. Nydelig skrevet og vanskelig å legge fra seg.

R
Renate – 30.03.2017

– Leste denne i ett strekk. Veldig godt skrevet, og har en god kombinasjon av en fin fortelling og viktig historie.

M
May Linn Midttun – 29.03.2017

– Leste den på en helg, klarte ikke legge den fra meg, og etterpå gikk jeg ut og danset i regnet!

A
Ann-Birgit Hovde – 27.03.2017

– Kjempebra skrevet. Fenget fra første side.

L
Linda Henriksen – 23.03.2017

– Godt skrevet, lettlest bok, ble dradd inn i historien med engang, elsker og lese om denne tiden, kjekt og få begge synspunktene, både mormors og barnebarnet. Kan trygt anbefales

R
Randi – 15.03.2017

– Godt skrevet. Mye historie. Denne boken vil jeg anbefale.

T
Toril Bakken Årnes – 07.03.2017

– Boken tar opp et ennå tabubelagt tema om unge norske jenters forhold til tyske soldater i Norge under den 2. verdenskrig og om hvordan de ble behandlet etter krigens slutt. Denne boken er sann og viktig. Les den.

A
Astrid – 08.02.2017

– En interessant roman med en annerledes vinkling av krigens historie.

J
Janne Heier – 08.02.2017

– Nydelig bok.

M
Marita – 24.01.2017

– Teige skriver utrolig engasjerende, også i denne type genre. "Pageturner", anbefales!

B
Bjørg Meland – 04.01.2017

– Mormor danset i regnet

A
Anne persen – 20.12.2016

– Mormor danser i regnet

B
Barbro – 14.11.2016

– Mormor danset i regnet

A
AHS – 10.11.2016

– Mormor danset i regnet

R
Roar Sæbø – 09.10.2016

– Etter å ha lese boka set eg att med følesene av å ha møtt ein fin og god fortellar. Temaet i boka er sårt og det måtte gå så lenge etter krigen før ein lesar kunne forstå og godta at ei "tyskartøs" ikkje bare var å sjå på som ein "forredar", men at eit forhold med ein tysk soldat også kunne bygge på ekte kjendsler. Noko slikt var ukjent dei første åra etter krigen. Forfattaren skal ha takk for den fine måten temaet er framsett på og eg anbefaler gjerne boka til andre. Den var vanskeleg å legge frå seg.

G
Gro – 09.10.2016

– Mormor danset i regnet

A
Anne-Torill Klokkhammer – 06.10.2016

– Anbefales på det beste. Fikk ny kunnskap om etterkrigstid. Vanskelig å legge boken fra seg.

I
Inger Tjaberg – 06.10.2016

– Om det er krim, eller ikke, så gir jeg Trude Teige topkarakter

M
Mildrid Edøy, – 06.10.2016

– Jeg synes det er en meget god bok. Innholdet rørte meg.

V
Vivi Øverland – 06.10.2016

– Fantastisk!

I
Iris Øyulvstad – 06.10.2016

– Fengslende og viktig bok om hendelser fra vår nære fortid. Fakta pakket inn i troverdige menneskeskjebner. Anbefales på det varmeste!

E
Elin – 26.09.2016

– Spennende , lettlest og lærerik ! Kan absolutt anbefale å lese denne boka !!

I
Inger Ånderbakk – 04.07.2016

– Lettlest, gripende historie og gjenkjennende om fortielse for å beskytte barna (og seg selv ). God bok som jeg vil kunne lese flere ganger.

U
Um – 23.06.2016

– Enkel kjærlighetshistorie som får dybde og perspektiv på en lite kjent historisk bakgrunn. Fin blanding av fortid og nåtid. God forteller.

A
Anne-Mette – 31.05.2016

– Kan anbefalse.

A
Anne Karine Stigersand – 29.02.2016

– Denne boka er for alle som er interessert i sin familiehistorie, men som kanskje ikke vet så mye om den. I den dramatiske historien om 3 kvinneskjebner er det vevd inn tips til hvordan man kan finne kilder til å finne ut av sin egen families historie. Bestemødrene til dagens unge kvinner levde i en dramatisk tid, og fortielseskulturen i etterkrigstida gjorde det ikke lettere å fortelle. Det er dette som Trude Teige får så fint fram!

M
Monica Torp Engen – 04.02.2016

– Leste ut boken på en dag. Spennende og ukjent historie. For en stolthet disse menneskene må ha hatt for å klare å holde de tragiske hendelsene skjult. Det er beundringsverdig og samtidig trist. Flott levert,Trude Teige

a
anne-jorun – 04.02.2016

– En bok jeg hadde problemer med å legge fra meg - drivende spennende - og om et tema som har vært tabubelagt - tyskerjentene...

I
Inger Fjeld. Aspelund 11. 3430 Spikkestad – 03.02.2016

– Jeg likte boken godt.

B
Bodil Brandal – 29.01.2016

– Eit emne som har vore tabu er her skildra på ein utruleg mjuk og rørande måte. Kan og har annbefalt andre om å lese den.

C
Cathrine – 29.01.2016

– Boken forteller levende om hvilke utfordringer, mentalt og fysisk, som kan pågå i et menneskesinn. Boken skisserer traumene og opplevelsene man kunne bli utsatt for under 2.verdenskrig, og hvordan de kan få ringvirkninger til videre liv og generasjoner. Jeg likte boka godt. Ble revet med.

l
line adelheid stang – 28.01.2016

– Mormor danset i regnet

G
Gunhild Haug Gramstad – 28.01.2016

– Veldig interressant bok, gir en bedre innsikt i hvordan livet kan være i en krigssone for yngre mennesker i en tid i livet da man vanligvis forelsker seg og finner sin fremtid. Og ikke minst hvordan omgivelsene reagerer. Nyttig lesing som mange burde lese.

J
Jorunn – 27.01.2016

– Boken fenget meg fra første side.

M
Mona Sagen – 27.01.2016

– Kjempe fin bok .Skrevet på en fin måte slik at det er lett å leve seg inn i den Er ei bok som jeg vil foreslå for andre hvis de lurer på hva slags bok de skal lese.

N
Nina Bålerud – 27.01.2016

– En bok jeg sent vil glemme. Jeg har gitt mine anbefalinger til ungdommene i huset og samboeren min. Jeg ble sterkt grepet av handlingen og jeg følte at jeg var med i boken på alle områder. Jeg leste om Demmin i sommer - gjennom en artikkel i en av våre store riksaviser, og da ble det enda mer fengende. Trude er en god forfatter. Jeg heier på henne:)

M
Marianne Thøgersen – 27.01.2016

– En fantastisk hjertevarm bok. Jeg koset meg fra side 1. Spennende og forferdelig grusomt med fakta fra krigens dager. Boken har litt av alt.

A
Anett Elsaesser – 27.01.2016

– Fantastisk bok. Spennende historie en likevel lett å lese. en fengende pageturner

L
Lise Toft Stenersen – 27.01.2016

– Lettlest og ei nydelig fortelling. Greidde ikkje å legge frå meg boka før eg var ferdig:-) har tenkt mykje på historia i ettertid...

M
Marit Kulseng – 27.01.2016

– God bok,- en av de det var vanskelig å legge fra seg. Gode skildringer om hva krig gjør med mennesker. Sivile mennesker på begge sider er de store taperne. Vi hører om hendelser som nok er ukjent for mange.

M
May-Britt Torp – 27.01.2016

– Mormor danset i regnet

G
Gro Gram-Knutsen – 27.01.2016

– Rett og slett en nydelig og betagende bok!!

Å
Åse Høie – 26.01.2016

– Spennende og realistisk historie som viser viktigheten av å vite noe om hvor vi kommer fra. Et familiedrama med god driv.

A
Aslaug Staurung Orlien – 26.01.2016

– En utrolig god bok! Godt skrevet,bringer fram en side ved det norske folket som vi helst ikke vil identifisere oss med. Grusomhetene til de tyske og russiske styrker viser den nedbryting krig har på mennesker, men også hos " ofrene" . Allikevel er det alltid noen som midt i ondskapen finner styrke til å la nestekjærligheten styre handlingen, holde oppe håpet og uten å miste troen på det gode blandt oss alle

P
Pepperflisa – 26.01.2016

– Mormor danset i regnet

s
sidsel holm – 26.01.2016

– Likte boka veldig godt. Dette er ei bok som kunne vært dobbelt så lang.

I
Irene Kristin Gjevestad – 26.01.2016

– Koselig og fengende kjærlighetsroman med sterke sener fra etterkrigstiden både i Norge og Tyskland. Får en til å stanse litt opp og tenke.

A
Aud E. Salen – 26.01.2016

– En fantastisk flott bok om et tabubelagt tema. Spennende og godt oppbygd historie. Vanskelig å legge den fra seg når man har begynt på den. Ble nesten litt lei meg for at den var ferdig da jeg hadde lest den ut! Anbefales på det varmeste!

M
Mette Engeskog Nordengen – 26.01.2016

– Veldig bra historie fra en side som jeg tidligere ikke har lest og hvilke konskvenser den fikk for etterkommerne. Greide nesten ikke å ta pause for å sove og jobbe;)

T
Tove Nybrodahl – 26.01.2016

– Trude Teige sine bøker er alltid ein leseglede.Eg har fleire bøker i hylla mi av henne.Absolutt ein favoruttforfattar

T
Tove Marie Bua Eide – 26.01.2016

– Fantastisk bok...klarte ikke legge den fra meg.beste boken eg har lest på lenge👌

B
Bjørg F – 26.01.2016

– Synes det var god og opplysende historie fra krigen samtidig som det også var meget godt skrevet og den var spennende.

R
Ragnhild Bjørke Dale – 26.01.2016

– Kjempegod bok.

J
Jorunn Bølgen – 26.01.2016

– Gripende fortelling om et svart kapitel i norsk historie. Vi trenger å bli minnet om at ondskapen ikke alltid sitter hos "andre"

E
Edith johanne drøsdal – 26.01.2016

– Jeg leste med interesse denne boken. Kanskje litt annerledes enn hva jeg hadde forestilt meg av tittelen. Men en fin bok

S
Sygni – 26.01.2016

– Gledet meg til boken kom, og den innfridde forventningene! Jeg ble dratt med fra starten av. Det var vanskelig å legge boken fra meg. Anbefales!

G
Gørill Benjaminsen – 26.01.2016

– En fantastisk bok med følelse og om fortielse

M
Mari Kofstad – 26.01.2016

– En engasjerende bok. Kunne nesten ikke legge den fra meg.

L
Lise – 26.01.2016

– Fantastisk, vanskelig å legge fra seg.

T
Turid Taraldsen – 26.01.2016

– Mormor danset i regnet

A
Anne-Karine Hellberg – 26.01.2016

– Engasjerende, godt skrevet og lærerik. Jeg storkoste meg.

G
Gudrun Ulleberg Morseth – 26.01.2016

– Fantastisk. Jeg ønsket den aldri skulle ta slutt.

K
Kari-Janna Hagen – 26.01.2016

– Anbefales!!

E
Evelyn Pettersen – 26.01.2016

– Syns den var spennendeb.gripende, og rørende.

A
Anne Kari Vårdal Ødegaard – 26.01.2016

– God bok!

I
Irene Kalsås – 26.01.2016

– En utrolig god bok. Jeg fikk følelsen av at det var opplevd. Jeg har fått sansen for lydbøker og dette var en av de beste å høre på. Jeg klarte nesten ikke å legge den fra meg, så den ble fort "lest" ferdig.

K
Kristin Renée – 21.01.2016

– En fin og viktig bok

R
Ragnhild – 17.01.2016

– Lettlest og interessant

G
Gunn – 15.01.2016

– Mormor danset i regnet

T
Tone Wilberg – 13.01.2016

– Gripende historier om 2.verdenskrig og nåtid.

M
Marit – 13.01.2016

– Historisk dokumentasjon av det som mange norske unge kvinner ble utsatt for i tiden rundt 2. verdenskrig. En god beskrivelse av hvordan det var å leve i Tyskland rett etter krigen, med russere som på mange måter "tok over" landet. I tillegg får vi en koselig romantisk historie fra nåtiden.

T
Trude – 13.01.2016

– Denne boken anbefales, jeg klarte ikke å legge den fra meg. En bok som jeg ikke vil glemme med det første. Anbefales alle.

S
Signhild Stave Samuelsen – 06.12.2015

– Trude Teige har skrive ei særs god bok om hemmelegheitene mødre ikkje fortel sine barn. Med utgangspunkt i faktiske hendingar og historiene til jentene som forelska seg i tyske soldatar og blei med dei til Tyskland då krigen var slutt, tek Teige oss med på eit barnebarns oppnøsting av dei lause trådene i bestemoras liv. Engasjerande, opprivande og vakkert.

K
Kirsti Jakobsen – 04.12.2015

– En av årets beste bøker! Trude Teige ha skrevet en nydelig bok om jentene som ble kjærester med tyske soldater under krigen. Boken er basert på faktiske hendelser og er både romantisk, historisk og spennende! Vil anbefale denne på det sterkeste!!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mormor danset i regnet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv