Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Nådeløse nordmenn

Gestapo 1940-1945

Dette er den første samlede framstillingen av hvem de norske gestapistene var, hva slags tjeneste de utførte og hvilken skjebne de fikk i og etter krigsoppgjøret. Eirik Veum har tidligere skrevet Statspolitiet og Hirden i verket Nådeløse nordmenn. Les mer

454,-

499,- Spar: 45,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 424,-

Den tyske okkupasjonsmakten hadde et stort behov for å ha kontroll med den norske befolkningen. All motstandsvirksomhet innenfor landets grenser måtte kartlegges og bekjempes. Dette arbeidet ble organisert av det tyske sikkerhetspolitiet. Mest kjent er det tyske sikkerhetspolitiets avdeling IV, Geheime Staatspolizei, ofte kun omtalt som Gestapo. Denne avdelingen var den utøvende, eller operative, delen av virksomheten.

Et betydelig antall nordmenn ble vervet til tjeneste i det tyske sikkerhetspolitiet. Totalt er det snakk om mange hundre norske statsborgere. En del av dem utførte politifaglige oppgaver, mens mange fungerte i det skjulte som informanter og angivere. Flere av disse var kvinner.

For første gang gis det en samlet fremstilling av hvem de norske borgerne som gikk Gestapos ærend var, hva slags tjeneste de utførte, hvilke forbrytelser de var med på og hva som skjedde med dem under og etter rettsoppgjøret etter krigen.

Eirik Veum har med trebindsverket Nådeløse nordmenn gitt en samlet framstilling av norske borgere i okkupasjonsmaktens tjeneste.

Nådeløse nordmenn. Statspolitiet

Nådeløse nordmenn. Hirden

 

Medlemsvurdering:
Alle tre bøkene gir viktig informasjon og er velskrevet med god dokumentasjon. Passer ikke som sengelektyre - nesten vondt å lese men anbefales dog på det sterkeste.

Inger Marie Askim

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
1159
ISBN
9788248915072
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Format
23 x 17 cm
Nr
8061130
Serie
Nådeløse nordmenn 3

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

I
Inger Marie Askim – 07.05.2016

– Alle tre bøkene gir viktig informasjon og er velskrevet med god dokumentasjon. Passer ikke som sengelektyre - nesten vondt å lese men anbefales dog på det sterkeste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nådeløse nordmenn:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv