Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Ninas barn

fortellingen om det jødiske barnehjemmet i Oslo

«Det er en uvanlig sterk og viktig historie Nina Grünfeld og Espen Holm skildrer i 'Ninas barn'. I lys av dagens flyktningkrise er den også brennende aktuell.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

I 1938-39 ankom to grupper jødiske flyktningbarn via Nansen-hjelpen til Norge. Alle var under ti år, underernærte og uten familie. De kom fra Østerrike og Tsjekkoslovakia. En av dem var gutten Berthold Grünfeld, senere far til Nina, bokens ene forfatter. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-
I 1938-39 ankom to grupper jødiske flyktningbarn via Nansen-hjelpen til Norge. Alle var under ti år, underernærte og uten familie. De kom fra Østerrike og Tsjekkoslovakia. En av dem var gutten Berthold Grünfeld, senere far til Nina, bokens ene forfatter.

De norske jødene etablerte et hjem for dem i Holbergs gate 21. Her skulle de bo til det var trygt å vende tilbake. Bestyrer ble Nina (født Hackel) Hasvold, en sterk kvinne fra en russisk flyktningfamilie i Berlin, som ved en rekke tilfeldigheter endte opp i Oslo i årene før krigen. Hun skulle bli som en mor for Berthold og de andre barna. Høsten 1942 klarte en håndfull kvinner og menn å redde alle 13 barn trygt over grensen til Sverige. Hvem var disse hjelperne? Hvem var barna? Hvordan gikk det med dem senere i livet? Boken bygger på et rikt kildemateriale, bl. a. brev barna skrev, memoarer fra ankomsten deres til Norge og om den farlige flukten til Sverige. NINAS BARN blir også en dokumentarfilm som vises på NRK høsten 2015. Nina Grünfeld har laget filmen.

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
227
ISBN
9788248916499
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Format
23 x 16 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Det er en uvanlig sterk og viktig historie Nina Grünfeld og Espen Holm skildrer i 'Ninas barn'. I lys av dagens flyktningkrise er den også brennende aktuell.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ninas barn:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arven
Ny!

Arven

Victoria Hislop
Innbundet 
449,-
 

1795

Niklas Natt och Dag
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv