Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Norske kvinner i krig

1939-1945

«I tillegg til at research og dokumentasjon er imponerende, er boka rett og slett spennende lesning. Her snakker vi om fortjente heltinner.»

Dagbladet

Under andre verdenskrig bidro Norges kvinner i alle deler av motstandskampen. Mange satte liv og helse på spill ved å engasjere seg i etterretning, flyktningtrafikk eller illegal presse, mens andre tok aktivt del i sabotasje og militær motstandsvirksomhet. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 179,-
Under andre verdenskrig bidro Norges kvinner i alle deler av motstandskampen. Mange satte liv og helse på spill ved å engasjere seg i etterretning, flyktningtrafikk eller illegal presse, mens andre tok aktivt del i sabotasje og militær motstandsvirksomhet. Likevel er deres innsats som regel blitt feid under teppet. Dessuten har kvinnene selv ofte kviet seg for å stå fram med sine opplevelser. Norges kvinner i krig fyller ut en stor, hvit flekk i okkupasjonshistorien. Mari Jonassen peker ikke bare på forsømmelsene som har preget tidligere fremstillinger. Hun får et nytt og langt mer sammensatt bilde til å tre fram, basert på hundrevis av intervjuer som til nå har ligget ubenyttet i arkivene på Norges Hjemmefrontmuseum. Boka byr på en mengde ukjente historier fra hele landet og er forsynt med et omfattende navneregister.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203269202
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«I tillegg til at research og dokumentasjon er imponerende, er boka rett og slett spennende lesning. Her snakker vi om fortjente heltinner.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Ved å fremheve norske kvinners krigsinnsats gir Mari Jonassen oss nye og fruktbare perspektiv på andre verdenskrig ... en bok spekket med skjebner, men den gir oss også nye briller å se krigen med.»

Erle Marie Sørheim, Aftenposten

«Mari Jonassen er ein erfaren forfattar og biograf, men framfor alt ein dyktig historikar. Ho går til dei opphavlege kjeldene og nøyer seg aldri med sekundærkjelder, og ho er oppdatert på nyare forsking. Dette er eit verk som synleggjer hårreisande manglar ved nyare norsk historieskriving. Prosaen flyt lett, og Jonassen held ein nøktern tone midt i det mest dramatiske og opprørande. Det gir teksten autoritet og styrke. Les Mari Jonassen og bli klok.»

Sigrun Slapgard, Dag og Tid

«Denne boken skulle ha vært skrevet for lenge siden. Nå har Mari Jonassen gjort det. Med glans.»

Jørn Kr. Jørgensen, bokstaver.no

Kunders vurdering

L
Liv Bakken – 27.07.2023

– Medlemsvurdering

H
Hanne Karen Aslaksen – 13.01.2021

– Norske kvinner i krig 1939-1945

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norske kvinner i krig:

Se flere

Logg inn

Handlekurv