Trude Lorentzen: Quislings koffert
Quislings koffert - Trude Lorentzen

Quislings koffert

i forsporene til en forræder

«Rystende lesning … Av alle bøker som er skrevet om Vidkun Quisling, er dette uten tvil den beste.»

Terningkast 6

I FORRÆDERENS FOTSPOR. Med Quislings koffert for hånden har Trude Lorentzen pakket ut fortellingen om nødhjelp som Nansens betrodde mann, bigami, svik, henrettelser, overdådig luksus og et ettermæle eieren nok aldri så rekkevidden av.

Les mer
Historie
Krig
Populær
Gavebok
Vår pris
390,-
Spar
39,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 364,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 390,-
Spar: 39,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 364,-

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

I FORRÆDERENS FOTSPOR

Med Quislings koffert for hånden har Trude Lorentzen pakket ut fortellingen om svik, henrettelser, overdådig luksus og et ettermæle eieren nok aldri så rekkevidden av.

Da Trude Lorentzen kom over Vidkun Quislings eksklusive og velbrukte lærkoffert på en auksjon ble nysgjerrigheten vekket. Hva kunne kofferten fortelle om landssvikeren? Hvor hadde den reist? Nysgjerrigheten fører til en medrivende detektivjakt gjennom tiden. Med kofferten i hånden har Vidkun Quisling tatt en rekke skjebnesvangre valg på reiser rundt om i verden.

Hjelpearbeid og flerkoneri
Lorentzen sporer opp reisene til Ukraina, der Quisling var som Fridtjof Nansens betrodde utsending for å redde menneskeliv og kom hjem med både kunstskatter og ikke bare en, men to koner. Den karismatiske telemarkingen med de blå øynene giftet seg med begge og levde en stund med dem under samme tak i leiligheten i Oslo.

Hos Hitler i Berlin
Kofferten var med da Quisling oppsøkte Adolf Hitler i Berlin for å oppfordre ham til å invadere Norge. Hvem var denne mannen, som ble ansett som lynende intelligent og ganske så forfengelig, og som med stor iver svek sitt land på det aller groveste? Hva drev ham til å ta så drastiske veivalg? Og når nederlaget var et faktum, hvorfor slo han ikke til på tilbudet om å flykte sammen med andre nazister til et trygt liv langt unna Norge og det kommende landssvikoppgjøret? Hva skjedde med enken, den mediesky Maria, som ble igjen i Norge og den første kona, som til slutt flyktet fra det merkelige samlivet med ektemannen og den nye kona hans? Og hvem hadde kofferten fram til den havnet på auksjonen?

Hvem var han egentlig?
Trude Lorentzen søker høyt og lavt for å finne stadig flere brikker til puslespillet om mannen som mange kjenner mest som et internasjonalt skjellsord. Med sans for detaljer og kuriosa tegner hun et bilde av et viljesterkt menneske og røper hemmeligheter som aldri før er fortalt.

Boka bygger på den populære podkasten med samme navn, som ble til etter grundig research og tilrettelegging av stoffet. Lorentzen har klart det kunststykket å gjøre boka til en lettlest levendegjøring av dette viktige stykket Norgeshistorie.

 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Randaberg 24
Terningkast 5 Dagbladet

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Kagge
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 365
ISBN: 9788248929864
Utgave: 1. utg.
Format: 23 x 16 cm
Nr: 8211647
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Rystende lesning … Av alle bøker som er skrevet om Vidkun Quisling, er dette uten tvil den beste.»

Terningkast 6

« Med sitt særegne blikk for overraskende historier, har Trude Lorentzen skrevet ei gripende og skremmende pageturner om Quislings liv og død. … Det er ingen tvil om at Lorentzen kan kunsten å fortelle historier på gripende vis! »

Dagbladet Terningkast 5