Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Rød august

En besettende skildring fra krigsbegivenhetene i Finnmark. Boken kaster nytt lys over en av de største katastrofene som rammet motstandskampen i Norge.

I en fortettet krigsskildring får vi vite hva som egentlig skjedde da det sovjetiske nettverket i nord ble sprengt i 1943 - basert på unike førstehåndskilder. Les mer

179,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 179,-
En besettende skildring fra krigsbegivenhetene i Finnmark. Boken kaster nytt lys over en av de største katastrofene som rammet motstandskampen i Norge.

I en fortettet krigsskildring får vi vite hva som egentlig skjedde da det sovjetiske nettverket i nord ble sprengt i 1943 - basert på unike førstehåndskilder. Det dreier seg om et menneskelig drama som fikk følger langt inn i vår egne tid.
Alfhild og Andreas Bruvoll hadde funnet sitt paradis i Sundet i Syltefjord. Men da den sovjetiske Nordflåtens partisaner sommeren 1942 anla en radiobunker bare to hundre meter fra huset deres, ble livet totalt forandret. Sammen med en rekke andre småbrukere og fiskere ble ekteparet involvert i en strid på liv og død mot de tyske okkupantene.
Det endte i en av de største katastrofene som rammet motstandskampen i Norge under krigen. Mer enn hundre kvinner og menn ble drept eller sendt i tukthus.

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Bokmål
ISBN
9788203296550
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Rød august
Serie
Annen verdenskrig i Nord-Norge

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Rød august:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv