Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Scharnhorst

Dette er den dramatiske beretningen om et av historiens siste og avgjørende sjøslag mellom store slagskip. Dramaet utspant seg annen juledag 1943, da den tyske slagkrysseren Scharnhorst ble omringet av en overlegen alliert styrke og sendt til havets bunn utenfor Nordkapp. Les mer

179,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 152,-
Dette er den dramatiske beretningen om et av historiens siste og avgjørende sjøslag mellom store slagskip. Dramaet utspant seg annen juledag 1943, da den tyske slagkrysseren Scharnhorst ble omringet av en overlegen alliert styrke og sendt til havets bunn utenfor Nordkapp.
Det var en stor seier for de allierte og en stor tragedie for den tyske marinen. Av skipets besetning på 1968 unge menn ble bare 36 reddet. Resten omkom i bølgene.

I denne besettende boken forteller Alf R. Jacobsen den fullstendige historien om slaget ved Nordkapp og om hvordan vraket av Hitlers siste slagkrysser ble funnet. Han forteller også om de norske agentene som holdt London orientert om de tyske flåtebevegelsene i Vest-Finnmark og om hvordan krigens brutalitet påvirket livet til dem som ventet hjemme - på begge sider av frontlinjen.»

Detaljer

Forlag
Strawberry Publishing
Språk
Bokmål
ISBN
9788284192420
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Scharnhorst
Serie
Annen verdenskrig i Nord-Norge

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Scharnhorst:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv