Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Tilbake til Lemberg

om en forsvunnet by, og jakten på rettferdighet

«Noen sakprosabøker skiller seg rett og slett ut. For en historie, for et grep det er tatt i 'Tilbake til Lemberg', og for en forfatter Philippe Sands er! ... Dette er en reise til en forsvunnet verden som leseren definitivt selv må oppleve.»

Guri Hjeltnes, VG

Da den framstående menneskerettsjuristen Philippe Sands ble invitert til å forelese i Lviv i Ukraina i 2010, ante han ikke at besøket ville bli begynnelsen på en lang reise inn i egen familiehistorie - og inn i de mest avgjørende hendelsene i hele det 20. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 211,-
Da den framstående menneskerettsjuristen Philippe Sands ble invitert til å forelese i Lviv i Ukraina i 2010, ante han ikke at besøket ville bli begynnelsen på en lang reise inn i egen familiehistorie - og inn i de mest avgjørende hendelsene i hele det 20. århundre. Sands var nysgjerrig på Lviv: en vakker, gammel by som pleide å bære navnet Lemberg, og som hadde vært et sentrum for den jødiske kulturen Europa. Her hadde bestefaren hans vokst opp - den elegante og tilkneppede Léon, han som alltid omga seg med så mye taushet, så mange spørsmål.
Det Sands ikke visste, var at Lemberg også hadde vært opphavsstedet til Rafael Lemkin og Hersch Lauterpach - to unge jødiske flykninger og jurister som under krigen arbeidet på spreng hver for seg for å utvikle et lovapparat som kunne gjøre det mulig å forfølge og straffe nazismens overgripere. Under krigen var Lemberg også Hans Franks by: Nazismens viktigste jurist, en av det tredje rikets sjefstenkere, beryktet under krigen for sitt ufattelig brutale styre i det okkuperte Polen og Ukraina.
Sands jakt på sannheten om sin familie og byen som forsvant, sender ham halve jorden rundt, før tilfeldigheter og utrolige forbindelser fører ham tilbake til Nürnberg og rettsprosessen etter krigen - der Lemkins og Lauterpachts juridiske arbeid endelig skulle stå sin prøve, og Hans Frank skulle få møte sin skjebne. Tilbake til Lemberg er en uforglemmelig blanding av historisk detektivarbeid og personlig beretning - og en sterk meditasjon over hvordan minner, forbrytelser og skyld kan etterlate arr gjennom generasjoner.

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
533
ISBN
9788232803149
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
East West Street
Format
20 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Noen sakprosabøker skiller seg rett og slett ut. For en historie, for et grep det er tatt i 'Tilbake til Lemberg', og for en forfatter Philippe Sands er! ... Dette er en reise til en forsvunnet verden som leseren definitivt selv må oppleve.»

Guri Hjeltnes, VG

«Sakprosa i verdensklasse. Philippe Sands Tilbake til Lemberg er [..] en særdeles velskrevet, spennende og vektig bok som gjennom skildring av historie, mennesker og ideer blir en uforlignelig beretning om Europa på godt og vondt, for ikke å si ondt de siste 100 årene.»

Terje Eidsvåg, Adresseavisen

«... et fremragende verk, en original måte å nærme seg juridiske problemer på ... den er også et kjærkomment vindu mot en verden vi aldri lærte noe særlig om på skoler og universitetet - hele dette vidstrakte området øst for det vestlige Europa. »

Jon Rognlien, Dagbladet

«Med 'Tilbake til Lemberg' leverer Sands en formidabel bok - en drivende spennende thriller hvor politikk, juss og komplekse livsløp veves sammen.»

Willy Pedersen, Morgenbladet

«Det er langt fra selvsagt at en bok som blander sammen familiehistorie og en forklaring av forskjellen på folkemord og forbrytelser mot menneskeheten, blir en bestselger. Etter å ha lest ferdig ble jeg sittende og tenkte at jeg burde være takknemlig. En så god bok er det ikke ofte man får gleden av å lese.»

Gunnar Kagge, Aftenposten

Kunders vurdering

J
Johannes Kyvik – 28.05.2019

– Tilbake til Lemberg

L
Lisbeth Gjerde – 28.05.2019

– Tilbake til Lamberg

J
Johannes Kyvik – 30.04.2019

– Tilbake til Lemberg

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tilbake til Lemberg:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv