Wehrmacht i Norge

på vakt i krigens skjebnesone

«En banebrytende bok om Wehrmacht i Norge | En vanlig forestilling har vært at tyske soldater i Norge bare var vanlige gutter som gjorde sin militære plikt. (...) Sæveraas viser imidlertid at den jevne soldat var sterkt påvirket av naziideologien og for Hitlers mål for krigføringen. (...) Wehrmacht var gjennomideologisert og som institusjon delaktig i krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.»

, Morgenbladet

Norge var det tyskokkuperte landet med flest soldater per innbygger under den andre verdenskrig. Bevæpnede, tyske soldater utgjorde til tider opp mot en femtedel av landets befolkning. De mer enn 350 000 soldatenes tilstedeværelse preget hverdagen til innbyggere i hele Norge, i by og land. Hvem var de? Og hvorfor har ingen skrevet deres historie?

Les mer
Vår pris
375,-
Spar
54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Legg i
Vår pris: 375,-
Spar: 54,-

Veil. pris: 429,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie.

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

De tyske Wehrmacht-soldatene satte utallige spor i nordmenns liv – mange av dem traumatiske, andre tabubelagte, atter andre tause og ufortalte. I denne boka vil forfatter og historiker Torgeir E. Sæveraas gi en utfyllende fortelling om de tyske soldatenes liv i Norge og hvilke strategiske hensyn som krevde så mange soldater her i landet.

Adolf Hitler mente at Norge ville være «krigens skjebnesone», hvor avgjørende slag ville stå. Basert på offisielle dokumenter og brev som soldatene skrev hjem, og mengder av hittil ubenyttede kilder, beskriver Sæveraas soldatenes egen oppfatning av krigen, av landet, av savnet av familien – og om deres ideologiske overbevisning om at Hitler-Tyskland ville seire. Sæveraas' grundige dokumentasjon gir et unikt innblikk i livet i et okkupert Norge og i hvilket avtrykk Wehrmacht-soldatene satte i landet – både i naturen, i befolkningen og i samfunnet.

Fakta