Hvem drepte kelneren?
Vi lever i en kultur med stor interesse for mat og drikke. Aviser og sosiale medier bugner over av restauranttips, vinanmeldelser og oppskrifter. Samtidig har noe hendt: Kelneren har mistet status og lønn. Og hva skjedde med yrkesstoltheten i serveringsbransjen? Les mer
Bli med forfatter Andreas Tharaldsen bak fasaden på luksushoteller, michelinrestauranter – og nabolagskafeen. Dette er en fortelling om hvordan den moderne restauranten oppsto, om snobbete servitører, champagnesosialisme, hverdagsslit og arbeiderkamp. Hvordan kunne servitøren, som var stjernen i restauranten, bli en lavtlønnet stumtjener i skyggen av kokken?
Hvis kelneren er tatt av dage, hvem står bak? Boka er et manifest for å gjenreise kelnerens ære og et litterært forsvar for håndverket.
Detaljer
- Forlag
- Res publica
- Innbinding
- Innbundet
- Språk
- Bokmål
- Sider
- 214
- ISBN
- 9788282263085
- Utgave
- 1. utg.
- Utgivelsesår
- 2024
- Originaltittel
- Hvem drepte kelneren?
- Format
- 22 x 15 cm
Lytt til utdrag
Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven