Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Innleid og underbetalt

«Et vitnesbyrd fra det britiske klassesamfunnet og viser hvordan det går når politikken svikter.»

Klassekampen

Journalist James Bloodworth tilbrakte seks måneder undercover i noen av Storbritannias mest utmattende jobber. Han var løsarbeider på et Amazon-lager, var sin egen «sjef» som Uber-sjåfør, telefonselger og ansatt på nulltimers-kontrakt i eldreomsorgen. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Journalist James Bloodworth tilbrakte seks måneder undercover i noen av Storbritannias mest utmattende jobber. Han var løsarbeider på et Amazon-lager, var sin egen «sjef» som Uber-sjåfør, telefonselger og ansatt på nulltimers-kontrakt i eldreomsorgen. Han bor i kollektiv sammen med kolleger fra Øst-Europa i råtne leiligheter, der det fyker kakerlakker over gulvet. Det eneste som duger når nok en slitsom arbeidsdag er over, er junk food og alkohol. Bloodworth tjener så vidt nok penger til å overleve. Helt fra Margaret Thatchers tid har det tradisjonelle arbeiderklassesamfunnet blitt undergravd i Storbritannia. Der man før hadde sterke fagforeninger, verdighet og framtidshåp, har man nå underbetalte jobber uten sikkerhet.

James Bloodworth er journalist og forfatter. Han skriver ukentlig for nyhetsnettstedet International Business Times og har vært publisert i blant andre Guardian, New York Review of Books og Wall Street Journal. Han er tidligere redaktør av det politiske nettstedet Left Foot Forward - og er en markant samfunnskommentator i Storbritannia.

Detaljer

Forlag
Res publica
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788282261241
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Hired

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Et vitnesbyrd fra det britiske klassesamfunnet og viser hvordan det går når politikken svikter.»

Jonas Bals, Klassekampen

«Bokens store styrke er at forfatteren har tatt seg bryet med å kjenne på egen kropp hvordan det er å faktisk utføre de ulike jobbene.»

Erika Fatland, Aftenposten

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Innleid og underbetalt:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv