Gigantsalget er i gang!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Innleid og underbetalt

«Et vitnesbyrd fra det britiske klassesamfunnet og viser hvordan det går når politikken svikter.»

Jonas Bals, Klassekampen

Journalist James Bloodworth tilbrakte seks måneder undercover i noen av Storbritannias mest utmattende jobber. Han var løsarbeider på et Amazon-lager, var sin egen «sjef» som Uber-sjåfør, telefonselger og ansatt på nulltimers-kontrakt i eldreomsorgen. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
Journalist James Bloodworth tilbrakte seks måneder undercover i noen av Storbritannias mest utmattende jobber. Han var løsarbeider på et Amazon-lager, var sin egen «sjef» som Uber-sjåfør, telefonselger og ansatt på nulltimers-kontrakt i eldreomsorgen. Han bor i kollektiv sammen med kolleger fra Øst-Europa i råtne leiligheter, der det fyker kakerlakker over gulvet. Det eneste som duger når nok en slitsom arbeidsdag er over, er junk food og alkohol. Bloodworth tjener så vidt nok penger til å overleve. Helt fra Margaret Thatchers tid har det tradisjonelle arbeiderklassesamfunnet blitt undergravd i Storbritannia. Der man før hadde sterke fagforeninger, verdighet og framtidshåp, har man nå underbetalte jobber uten sikkerhet.

James Bloodworth er journalist og forfatter. Han skriver ukentlig for nyhetsnettstedet International Business Times og har vært publisert i blant andre Guardian, New York Review of Books og Wall Street Journal. Han er tidligere redaktør av det politiske nettstedet Left Foot Forward - og er en markant samfunnskommentator i Storbritannia.

«James Bloodworths bok er et vitnesbyrd fra det britiske klassesamfunnet og viser hvordan det går når politikken svikter. [...] Dette er en bok du ikke kommer utenom dersom du ønsker å forstå dagens arbeids- og samfunnsliv, og klassekampene som vender tilbake - om enn i nye, og noen ganger reaksjonære former.» - Jonas Bals, Klassekampen

«En svært foruroligende bok, uansett hvilken politisk tilhørighet du måtte ha ... meget god.» Sunday Times

«Kraftfull, opprørende og avslørende.» Evening Standard

Detaljer

Forlag
Res publica
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
253
ISBN
9788282262071
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Hired
Format
20 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Et vitnesbyrd fra det britiske klassesamfunnet og viser hvordan det går når politikken svikter.»

Jonas Bals, Klassekampen

«Bokens store styrke er at forfatteren har tatt seg bryet med å kjenne på egen kropp hvordan det er å faktisk utføre de ulike jobbene.»

Erika Fatland, Aftenposten

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Innleid og underbetalt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ro

Sigri Sandberg
Innbundet 
363,- 399,-
 

Push

Tommy Caldwell
Paperback 
189,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv