Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Når gode mennesker handler ondt

forråelse som mestringsstrategi

Alle ansatte og ledere i velferdssektoren ønsker å gjøre det gode, men kan likevel krenke og svikte mennesker som trenger profesjonell hjelp. Det er et tabubelagt paradoks at gode mennesker kan handle ondt. Les mer

459,-
Sendes innen 3 - 10 dager
Alle ansatte og ledere i velferdssektoren ønsker å gjøre det gode, men kan likevel krenke og svikte mennesker som trenger profesjonell hjelp. Det er et tabubelagt paradoks at gode mennesker kan handle ondt.

Vi må ikke svikte de profesjonelle som reagerer med forråelse. Derfor må vi forstå at svik er en mestringsstrategi som brukes når følelsen av maktesløshet, omsorgstretthet og moralsk stress blir uutholdelig og skamfull. Ved å tenke, føle og bekymre seg mindre enn man faktisk gjør, kan man beskytte seg selv og holde ut situasjonen.

Konsekvensen av forråelse er at barn, borgere og pårørende krenkes. Vi må ikke svikte dem som blir krenket av sine hjelpere. Forråelse er et gjenstridig og komplekst problem. Derfor finnes det ingen raske løsninger, men det finnes mulige løsninger.

Denne boken ble første gang utgitt i Danmark i 2013. Nå kommer den i en ny og gjennomgående revidert utgave, og den inneholder en rekke eksempler fra den norske virkeligheten. Boken er skrevet for helse- og sosialpersonell, men den henvender seg til alle som er interessert i hvordan vi behandler mennesker som trenger profesjonell hjelp.

Dorthe Birkmose er psykolog, veileder og foredragsholder. I 20 år har hun vært øyenvitne til forråelse hos ansatte og ledere i velferdssektoren. Hun har bidratt til å bryte tabuet om forråelse, og nå er hun med på å finne mulige løsninger.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
258
ISBN
9788245041378
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Når gode mennesker handler ondt
Format
24 x 17 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Når gode mennesker handler ondt:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv