Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Profesjonell uro

barnehagelæreres ansvar, integritet og motstand

Profesjonsutøvere framstilles ofte som avmektige i møte med detaljstyring fra myndigheter og forvaltning. Det er bare en liten del av sannheten. Blant barnehagelærere, som denne boka handler om, er noe i ferd med å skje. Les mer

439,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager
Profesjonsutøvere framstilles ofte som avmektige i møte med detaljstyring fra myndigheter og forvaltning. Det er bare en liten del av sannheten. Blant barnehagelærere, som denne boka handler om, er noe i ferd med å skje. Flere ytrer seg kritisk og yter motstand mot forventninger de mener er uforenlige med barnehagens formål.
Profesjonell uro er resultat av et forskningsprosjekt om 15 barnehagelærere som motsetter seg krav som er i strid med det de finner faglig og etisk forsvarlig. De forteller om uroen som var kilde til deres motstand, en uro for barnehagen når verdiene som er nedfelt i barnehagens formål, er under press.
Barnehagelærernes fortellinger handler om hva de sa nei til, hvorfor og hvordan de ytret kritikk, og hvilke følger det fikk. Fortellingene gir et bilde av hva som står på spill i barnehagesektoren, og dilemmaene profesjonsutøvere står i. Fortellingene gir kunnskap om ytringsfrihetens vilkår og om handlingsrommet som noen ganger finnes, dersom man har øye for det, og som andre ganger innskrenkes eller mangler helt. Fortellingene vitner om verdien av ansvar, integritet og motstand.
Målgruppe for boka er alle som søker ny forskningsbasert kunnskap om barnehagen, og alle som er direkte berørt av eller mer generelt er opptatt av styringslogikk, profesjonsutøvelse og ytringsfrihet.
Mari Pettersvold er førsteamanuensis i sosiologi ved Universitetet i Sørøst-Norge.
Solveig Østrem er professor i pedagogikk ved OsloMet- storbyuniversitetet.
"Profesjonell uro er en storartet bok som rett og slett må leses av alle som er opptatt av små barns kår." - Espen Schaanning, Morgenbladet.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
204
ISBN
9788245021387
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Profesjonell uro
Format
22 x 16 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Profesjonell uro:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv