Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Risikoanalyse

teori og metoder

Denne boka gir en innføring i risikoanalyse og de mest brukte metodene i slike analyser. Boka skal kunne brukes som støtte for praktiske risikoanalyser, og som lærebok i risikoanalyse for kurs på høgskole- og universitetsnivå. Les mer

679,-
Sendes innen 3 - 10 dager
Denne boka gir en innføring i risikoanalyse og de mest brukte metodene i slike analyser. Boka skal kunne brukes som støtte for praktiske risikoanalyser, og som lærebok i risikoanalyse for kurs på høgskole- og universitetsnivå.
Dette er en oppdatert og sterkt utvida versjon av første utgave fra 2009. Den er bedre tilpassa dagens situasjon, med et sterkere søkelys på risiko knytta til klima og natur og risiko knytta til tilsikta handlinger.
Boka har tre hoveddeler:
Del I definerer og diskuterer de viktigste begrepene og forklarer de ulike trinnene i en risikoanalyse.
Del II beskriver de mest brukte metodene, slik som grovanalyse, FMECA, HAZOP, feiltreanalyse og hendelsestreanalyse. Analyse av menneskelige og organisatoriske faktorer - samt usikkerhet og følsomhet - dekkes også i denne delen av boka. Metodene beskrives så grundig at kunnskapen skal kunne brukes i praktiske analyser.
Del III beskriver hvordan du kan utføre spesielle risikoanalyser: miljørisikoanalyse, risiko- og sårbarhetsanalyse (ROS), risikoanalyse for storulykkeforskrifta, produkt- og maskinsikkerhetsanalyse, sikringsrisikoanalyse og risikoanalyse av pandemier.
På bokas nettside finnes nyttig stoff om boka, undervisningsmateriell og oppgaver, samt en kort innføring i grunnleggende sannsynlighetsregning og oversikt over storulykker som har hatt betydning for utviklinga av fagområdet.
Marvin Rausand er professor emeritus i sikkerhet og pålitelighet ved NTNU. Ingrid Bouwer Utne er professor i marin sikkerhet og risikoanalyse ved NTNU.
Bokomtale i Tidsskriftet Michael Errata-liste

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
460
ISBN
9788245039429
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
24 x 17 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Risikoanalyse:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sulten

Jan Ivar Nykvist
Innbundet 
480,- 549,-
 

2070

Bjørn H. Samset
Innbundet 
363,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv