BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Fragmenter av Nord-Norges fortid

Norges arktiske universitetsmuseum (tidligere Tromsø Museum) har siden opprettelsen for 150 år siden samlet inn, forvaltet og forsket på arkeologiske gjenstander fra Nord-Norge nord for Rana. I egenskap av å være landsdelsmuseum er det etablert samlinger som omfatter flere hundre tusen gjenstander. Les mer

399,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Norges arktiske universitetsmuseum (tidligere Tromsø Museum) har siden opprettelsen for 150 år siden samlet inn, forvaltet og forsket på arkeologiske gjenstander fra Nord-Norge nord for Rana. I egenskap av å være landsdelsmuseum er det etablert samlinger som omfatter flere hundre tusen gjenstander. De er den eneste direkte kilden til mange tusen års forhistorie, men funnene er også utgangspunkt for å se og forstå andre sider ved samfunnet enn det som etter hvert kan leses ut av skrevne dokumenter.

Denne boken er en hyllest til de arkeologiske samlingene. I 14 artikler, skrevet av arkeologer ved UiT Norges arktiske universitet, presenteres et utvalg av de tilnærmet uendelig mange fortellingene om landsdelens forhistorie som gjenstandene rommer. Det unike ved materialet er fanget i gjenstandsportretter av museets fotograf, Mari Karlstad. Redaktører er Marianne Skandfer, Inger Storli og Roger Jørgensen.

Detaljer

Forlag
Orkana akademisk
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
359
ISBN
9788281045941
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Fragmenter av Nord-Norges fortid
Format
25 x 18 cm
Serie
Instituttet for sammenlignende kulturforskning, Serie B, skrifter 189

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fragmenter av Nord-Norges fortid:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv