Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Herre og drott - konge og sjøkonge

Karmøyseminaret 2022

Avaldsnes på Karmøy i Rogaland, som ifølge Snorre var Harald Hårfagres kongsgård, har siden 2007 vært sentrum for en stor forskningsinnsats. Omfattende utgravninger har blant annet avdekket restene av en høvdinggård fra 200-400-tallet \ og ruinen av en kongsgård i stein fra omkring 1300. Les mer

399,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-
Avaldsnes på Karmøy i Rogaland, som ifølge Snorre var Harald Hårfagres kongsgård, har siden 2007 vært sentrum for en stor forskningsinnsats. Omfattende utgravninger har blant annet avdekket restene av en høvdinggård fra 200-400-tallet \ og ruinen av en kongsgård i stein fra omkring 1300. Viktige innsikter er vunnet om stedets, regionens, og det norske kongerikets historie, og resultatene har stor betydning også for internasjonale forskningsspørsmål.

Artiklene i denne boken baserer seg på foredrag fra Karmøyseminaret 2022, og har et felles søkelys på høvding- og kongemaktens vesen. Temaene spenner fra romertidens stammesamfunn via vikingtidens første rikskonger til det norske kongedømmets fall ved Håkon 6. Magnussons død i 1380. Fremstående fagfolk fra Norge, Sverige og England diskuterer blant annet rygers, goteres, og andre stammers vandringer på kontinentet i de første århundrer e.Kr., vikingtidens dronninger og kongsmødre, Harald Hårfagres oversjøiske kontakter og det norske kongedømmets utgangspunkt i Nordvegen, seilingsleden langs kysten fra Rogaland til Hålogaland. Artiklene er skrevet for å kunne leses av både leg og lærd.

Dagfinn Skre (f. 1954) er professor i arkeologi ved Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo, og leder Kongsgårdprosjektet Avaldsnes. Han har tidligere blant annet ledet utgravninger av vikingbyen Kaupang i Vestfold. Frans-Arne Stylegar (f. 1969) er arkeolog, tidligere fylkeskonservator i Vest-Agder og direktør for Varanger museum IKS, og arbeider nå som kulturminneekspert i Multiconsult.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
220
ISBN
9788202830977
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Herre og drott - konge og sjøkonge
Format
26 x 22 cm

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Herre og drott - konge og sjøkonge:

1968

Eva Bratholm
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv