Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

En kort introduksjon til Sovjetunionen

«Mjørs bok om Sovjetunionen bør leses og nytes og brukes som et aldri så lite leksikon. Det er godt gjort å ekstrahere så mye viktig stoff på 231 sider.»

Jørn-Kr. Jørgensen, Bokstaver.no

Denne boka er ei aktuell og oppdatert framstilling av Sovjetunionens historie, frå revolusjonane i 1917 og unionsavtalen i 1922, til oppløysinga i 1991. Sovjetunionen var eit heilt sentralt kapittel i europeisk og global 1900-talshistorie, og verda er framleis prega av arven frå unionen, 30 år etter at han forsvann. Les mer

288,-

329,- Spar: 41,-

Sendes innen 3 virkedager
Denne boka er ei aktuell og oppdatert framstilling av Sovjetunionens historie, frå revolusjonane i 1917 og unionsavtalen i 1922, til oppløysinga i 1991. Sovjetunionen var eit heilt sentralt kapittel i europeisk og global 1900-talshistorie, og verda er framleis prega av arven frå unionen, 30 år etter at han forsvann.

Sovjetunionen var eit forsøk på å skapa ein stat for den frigjorde arbeidarklassen og for frigjorde nasjonar. Dei sovjetiske folka var likevel ikkje frie, og Sovjetunionen kom til å bli ei vidareføring av Det russiske imperiet frå før 1917. I unionen av sovjetrepublikkar fanst det mange spenningar mellom sentralmakta i Moskva og dei ulike regionane, og sovjetisk nasjonsbygging og nasjonsundertrykking får ein sentral plass i boka.

Dei ulike kapitla tek også føre seg den marxistisk-leninistiske ideologien og eittpartistaten, og syner korleis Sovjetunionen vaks fram som eit storstilt og brutalt moderniseringsprosjekt med planøkonomi og femårsplanar, fangeleirar, utreinskingar og deportasjonar, men også med ein rik litterær produksjon og eit kulturliv som påverka ei heil verd.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Nynorsk
Sider
230
ISBN
9788202803612
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 15 cm
Serie
En kort introduksjon

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

«Mjørs bok om Sovjetunionen bør leses og nytes og brukes som et aldri så lite leksikon. Det er godt gjort å ekstrahere så mye viktig stoff på 231 sider.»

Jørn-Kr. Jørgensen, Bokstaver.no

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på En kort introduksjon til Sovjetunionen:

Tyrkia
Ny!

Tyrkia

Tor Kristian Birkeland
Innbundet 
399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Enkene
199,-

Enkene

Pascal Engman
Innbundet 
199,- 379,-
 
Straff
Ny!

Straff

Ann-Helén Laestadius
Innbundet 
429,-
 

Udyr

Ingvild Bjerkeland
Innbundet 
262,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv