Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Enkekeiserinnen

Cixi - konkubinen som brakte Kina inn i den moderne tid

Forfatteren av de moderne klassikerne Ville svaner og Mao er endelig tilbake med ny bok. Denne gangen tar Jung Chang leseren med på innsiden av det mest lukkede av alle lukkede miljøer: de innerste keisergemakker i Den forbudte by i Beijing. Les mer

229,-
Paperback
Utsolgt
Forfatteren av de moderne klassikerne Ville svaner og Mao er endelig tilbake med ny bok. Denne gangen tar Jung Chang leseren med på innsiden av det mest lukkede av alle lukkede miljøer: de innerste keisergemakker i Den forbudte by i Beijing.
Enkekeiserinne Cixi (1835-1908) var Xianfeng-keiserens førstekonkubine og grep makten da keiseren døde i 1861. Hun ble den reelle lederen av Qing-dynastiet i Kina fra 1861 til sin død i 1908. Cixi har av ettertiden blitt ansett som en konservativ, herskesyk og grusom leder. Men Jung Chang viser at hun i virkeligheten var en pasjonert kunstelsker, svært populær blant det kinesiske folk, en dyktig diplomat og en effektiv reformator av det tradisjonsbundne kinesiske samfunnet - blant annet gjennom å forby snøring av føttene hos kvinner.

Jung Chang følger Cixis dramatiske liv som konkubine, enke, sørgende mor, politisk strateg og knallhard kuppleder. Bakteppet er historien om Kinas siste dager som keisermakt og et tusenårig dynasti som går mot slutten.

«Boken er et must for alle som ønsker å forstå mer av Kina.»
Sten Inge Jørgensen, VG

«Boken gir et spennende innblikk fra innsiden i de lukkede miljøer.»
Trond Blikø, Trønder-Avisa

«Forfatteren skriver så levende at vi føler at vi sitter sammen med enkekeiserinnen bak hennes silketeppe når hun gir sine ordrer til mannlige rådgivere som ikke får se henne.»
Terje Svabø, Aftenposten

Medlemsvurdering:
Aldri trodd at jeg skulle bli så oppslukt av en bok om Kina på 1860 tallet, men her er det intriger og maktkamp som langt overgår House of Cards. Lest meg opp litt og forstått at forfatteren muligens er litt for ensidig og beundrende overfor hovedpersonen, men for en dame hun må ha vært!

Anita Nilsen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
479
ISBN
9788205463448
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Empress dowager Cixi : the concubine who launched modern China
Format
21 x 13 cm

Kunders vurdering

G
Grete Omland Moe – 22.08.2018

– En svært spennende bok som gir et innblikk i nyere kinesisk historie. Da det kan bli vel mye årstall og mye gammel historie. Her kan vi forstå litt av alt som har skjedd det siste hundreåret.

A
Anita Nilsen – 10.03.2016

– Aldri trodd at jeg skulle bli så oppslukt av en bok om Kina på 1860 tallet, men her er det intriger og maktkamp som langt overgår House of Cards. Lest meg opp litt og forstått at forfatteren muligens er litt for ensidig og beundrende overfor hovedpersonen, men for en dame hun må ha vært!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Enkekeiserinnen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
409,- 449,-
Juleroser
Ny!

Juleroser

Herborg Kråkevik
Innbundet 
200,- 229,-
 

Sopp

Anne Elisabeth Scheen
Innbundet 
409,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv