Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

India på 200 sider

fra de eldste tider til dagens stormakt

I India forsterkes alt. Torbjørn Færøvik gir oss en kortfattet innføring til det komplekse landet med de enorme utfordringene.

Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 364,-

Det overveldende landet

I India forsterkes alt. Torbjørn Færøvik gir oss en kortfattet innføring til det komplekse landet med de enorme utfordringene.

«India er overveldende,» skriver Torbjørn Færøvik i sitt forord til boka. Det enorme antallet innbyggere, hele 1,4 milliarder mennesker – det utgjør seksten prosent av hele verdens befolkning – alle språkene og kulturene, de etniske motsetningene, kastesystemet – dette mangfoldet og de utallige motsetningene gjør landet vanskelig, kanskje umulig, å forstå. India er annerledes enn alt annet. De er en viktig global aktør og har verdens femte største økonomi. Samtidig har de noen av de mest forurensede byene i verden. Nesten en fjerdedel av innbyggerne lever under fattigdomsgrensen, kvinnene har lav status i samfunnet, millioner av indere lider under alvorlig vannmangel og flere storbyer står i fare for å slippe opp for grunnvann.

Bli klokere på India

Fra tidenes morgen til i dag
Færøvik gjør sveip innom indus-sivilisasjonen, som regnes blant verdens eldste, allerede da med svært folkerike byer og avansert infrastruktur, den listige Aleksander den stores erobringstokt før krigeren Ashoka samlet India til ett rike på 200-tallet f. Kr. og skapte historiens første velferdsstat! India er også hinduisme, fortellingene om Buddha, den berømte elskovsguiden Kamasutra: «I likhet med etikk og rikdom er seksualitet en av sivilisasjonens søyler», islams inntog på 600-tallet, mektige sultaner, blant dem en kvinne: Razia Sultana besteg tronen i 1236 etter sin far og ble den første muslimske hersker i Sør-Asia, Vasco da Gamas og andre portugiseres handelsfremstøt i sør,  mogulenes inntog i nord, kolonitiden, Mahatma Gandhi, Nehru og mye, mye mer. Færøvik sammenfatter historien fra tidenes morgen til i dag. 

Hva nå?
Akkurat nå er India svært hardt rammet av pandemien. Hvor går veien videre? «Framtida avhenger av hva du gjør i dag», sa Mahatma Gandhi. Boka er rikt utstyrt med både bilder, kart og illustrasjoner, og har med en tidslinje med viktige årstall. 

 

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
206
ISBN
9788248928201
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
India på 200 sider
Format
23 x 17 cm
Nr
8187274
Serie
På 200 sider

Utdrag

Om forfatteren

Torbjørn Færøvik (f. 1948) er cand. philol. med hovedfag i kinesisk historie. Han er tidligere journalist i NTB, Arbeiderbladet og NRK og har de senere årene vært sakprosaforfatter, med bøker som Kina, IndiaVeien til Xanadu, Marco Polo, Midtens Rike – en vandring i Kinas historie og Orientekspressen. Han er hedret med Brageprisen hele tre ganger. 

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på India på 200 sider:

India

Elisabeth Eide
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
3 for 2

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv