Gigantsalget er utvidet: inntil -70% på varer!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Kina

den nye supermakten : jakten på Xi Jinping og det moderne Kina

«Med sine språkkunnskaper og analytiske evner har hun føyd til mektig stoff om denne merkelige hybridstaten som vil dominere det neste århundret. Ytterst leseverdig.»

Bernt Hagtvet, Dagbladet

Kina seiler opp som en den nye supermakten i øst. De fleste av oss vet for lite om landet som vokser seg stadig rikere og mektigere, og kan prege vår egen framtid før vi aner det. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-

Det store, forlokkende og mangfoldige Kina er også et land preget av ufrihet, lukkethet og ensretting. Sett med den granskende journalistens øyne er det et stadig mer lukket land. Det er vanskelig å få folk til å snakke åpent og fritt om landets styre og stell, selv om de har en åpnere økonomi.

Da Xi Jinping tok over som statsleder ble han møtt med forventninger om at han skulle bli Asias svar på Nelson Mandela. Etter noen år ved makten fortoner han seg – sett med vestlige øyne – som en arketypisk tyrann, skriver forfatteren i forordet. Samtidig har det store flertallet av befolkningen fått bedre liv under hans styre.

At han er en sterk leder er det ingen tvil om, og en som ønsker forandring og forbedring. Men det er grunn til å gjøre seg noen tanker om hvor han vil som overhode for den nye supermakten. Han har ambisjoner om å perfeksjonere sitt diktatur med ny teknologi og kunstig intelligens – ingen skal slippe unna statens kontroll.

Kinaekspert Torbjørn Færøvik anbefaler alle, og særlig politikerne våre, å lese denne boka for å forstå litt bedre hvilke krefter vi står overfor når vi samhandler med Kina. Med Sæbøs glitrende journalistpenn blir vi alle litt klokere på det mektige Kina i øst.

Les mer om:

  • Kinas mektige president, Xi Jinping, som regjerer over svimlende 1,4 milliarder mennesker
  • Xi Jinpings parti som har 90 millioner medlemmer
  • Flere hundre millioner kinesere som de siste årene har tatt steget fra fattigdom til middelklasse
  • Hvordan forfatteren, på grunn av sensur og overvåkning, har måttet gå finurlige omveier for å få fram et nyansert bilde av dagens Kina
  • Fredsprisvinner Liu Xiaobos skjebne
  • Og mye mer!

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
322
ISBN
9788248923404
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
23 x 16 cm
Nr
8144133

Medlemsblad

 

Om forfatteren

Sun Heidi Sæbø (f. 1980) er journalist og forfatter. Hun har mange års erfaring fra Dagbladet, både som utenriksjournalist og tidligere nyhetssjef. Sæbø har bred erfaring fra Kina etter å ha studert kinesisk språk og politikk ved Fudan-universitetet i Shanghai, og siden jobbet i Beijing som journalist. Hun har tidligere gitt ut to sakprosabøker om Nord-Korea.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Med sine språkkunnskaper og analytiske evner har hun føyd til mektig stoff om denne merkelige hybridstaten som vil dominere det neste århundret. Ytterst leseverdig.»

Bernt Hagtvet, Dagbladet

«Samtidig med at Trump nå trapper opp handelskrigen med Kina, blant annet ved å lede landets allierte i et samordnet angrep på Huawei, leverer Sæbø et grundig portrett av Xi Jinping og det nye Kina. Boken understreker hvor desperat vi trenger en helt annen og klok leder i USA. En verden dominert av Xis Kina er virkelig ikke noe å trakte etter.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«En velskrevet og opplysende beretning om dagens Kina. [...] Det er ikke lenge siden jeg på denne plass anbefalte Kerry Browns bok 'Xi Jinping og det nye Kina'. Litt skeptisk tok jeg fatt på Sun Heidi Sæbøs bok som i stor grad kretser rundt de samme temaene. Men jeg er ikke i tvil. Skal du lese bare én av disse, er det Sæbøs bok som gjelder.»

Tarjei Leer-Salvesen, Fædrelandsvennen

«Beundringsverdig om Kinas mektige leder. Egner seg som obligatorisk lesning for våre ledende politikere.»

Torbjørn Færøvik, Aftenposten

«tegner et levende bilde av både mannen og tiden. I tillegg til den faktiske informasjonen hun presenterer, skaper hun liv i fremstillingen med sine egne opplevelser og observasjoner. Jeg vil ikke protestere hvis den gjøres til obligatorisk lesning for vå

Kunders vurdering

S
Stein Torvet – 23.07.2019

– Innsiktsfull

J
J – 02.04.2019

– Kina- den nye supermakten

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kina:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
99,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
99,- 229,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Stormen
Ny!

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
419,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv