Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Midtens rike

en vandring i Kinas historie

"Torbjørn Færøvik tar oss nok en gang med på en spennende reise (...) Kina slutter aldri å overraske."

Trønderavisa

Med et spenn på over 4000 år av Kinas historie, gir forfatteren oss en spennende innføring i landets dynastier, myter og kunst - og byr på nære møter med enkeltpersoners fortellinger og skjebner. Vi møter pionerer og oppdagere, bønder og keisere, og føres helt frem til Maos maktovertakelse i 1949 og vår moderne tid. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-
Med et spenn på over 4000 år av Kinas historie, gir forfatteren oss en spennende innføring i landets dynastier, myter og kunst - og byr på nære møter med enkeltpersoners fortellinger og skjebner. Vi møter pionerer og oppdagere, bønder og keisere, og føres helt frem til Maos maktovertakelse i 1949 og vår moderne tid.

Med denne boken gir Torbjørn Færøvik oss levende historieformidling med kunnskap og varme.

Medlemsvurdering:
Kjempefin bok om Kinas historie, må si jeg er kjempefornøyd med Torbjørn Færøviks herlige sans for detaljer. Til tross for at dette egentlig er en historiebok må jeg innvende at forfatteren har gjort dette på et vis som gjør at det føles ut som om du leser en roman. Boken bør leses av alle og enhver som vil lære mye nytt og dessuten unne seg en sunn og god lesning. Jeg er mektig imponert over dette mesterverket som på 622 sider klarer å fortelle så mye historie og så mye mening og samtidig gjør at du føler Kina på din egen kropp. Dette er en bok som bør leses!

AC

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
622
ISBN
9788202272692
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Format
22 x 16 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Torbjørn Færøvik tar oss nok en gang med på en spennende reise (...) Kina slutter aldri å overraske."

Jon Åge Fiskum, Trønderavisa

"Fascinerende, lærerik og grufull beretning fra Midtens rike. (...) Fortellergleden går sjelden på bekostning av presisjonen, og helhetsinntrykket er at dette er meget solid arbeid.

Sten Inge Jørgensen, VG

"Færøvik har skrevet en viktig bok som nærmest må kunne stemples som obligatorisk."

Vårt land

«Torbjørn Færøvik kaller seg historiker, men mest av alt er han en historieforteller. Leseren dras lekende lett gjennom 600 sider stappfulle av forfatterens egne betraktninger og anekdoter hentet fra annen litteratur. (...) Færøvik har skrevet nok en «må lese»-bok. Den minner oss på at dette er et land med lang fartstid, et land vi har mye å lære av.»

Kristoffer Rønneberg, Aftenposten

"Hvis destinasjonen er Asia, skal det godt gjøres å finne en mer sympatisk og kunnskapsrik reisekompanjong enn Torbjørn Færøvik. (...) historiske tråder spinnes frem og tilbake, med en omsorg for detaljer som om det var selvopplevde reiser, slik at resultatet blir et sømfritt, ulastelig og levende vevestykke. En mer sober, stilsikker og sympatisk guide finnes knapt blant norske likemenn.

Stian Bromark, Dagbladet

"Hans innsats som folkeopplyser topper seg med denne boken. (...) nettopp fordi Færøvik kjenner Kina så godt, og våger å bruke sine egne farger i fremstillingen, blir boken en personlig framstilling på linje med det beste i det store norske og europeiske historieverket til Karsten Alnæs."

Stavanger Aftenblad

Kunders vurdering

J
J – 20.10.2021

– Midtens rike

A
AC – 05.01.2010

– Kjempefin bok om Kinas historie, må si jeg er kjempefornøyd med Torbjørn Færøviks herlige sans for detaljer. Til tross for at dette egentlig er en historiebok må jeg innvende at forfatteren har gjort dette på et vis som gjør at det føles ut som om du leser en roman. Boken bør leses av alle og enhver som vil lære mye nytt og dessuten unne seg en sunn og god lesning. Jeg er mektig imponert over dette mesterverket som på 622 sider klarer å fortelle så mye historie og så mye mening og samtidig gjør at du føler Kina på din egen kropp. Dette er en bok som bør leses!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Midtens rike:

Kina

Sun Heidi Sæbø
Innbundet 
363,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
409,- 449,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv