Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Russland

hele historien kort fortalt

Mark Galeotti har klart kunststykket å sammenfatte over tusen år av Russlands bloddryppende historie, fra vikingen Rurik samlet Rus-land på 800-tallet til i dag, på bare 200 sider. Les om hva som har formet det russiske folk og dets herskere.

Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-
Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Få overblikk over det mektige russiske rikets historie, fra vikingen Ruriks inntog i 862 til angrepet på Ukraina i 2022. Her får du hele historien på bare 200 sider.

Russland har en enorm utstrekning og har flest naboland i verden. Russerne har vært i krig med dem alle unntatt ett – Norge. Det renner en elv av blod gjennom Russlands historie. Mark Galeotti har klart kunststykket å sammenfatte de bloddryppende begivenhetene på bare 200 sider, så vi enkelt kan skjønne hva som har formet det russiske folk og dets herskere.

Grunnleggeren, vikingen Rurik
I 862 steg den skandinaviske vikingen Rurik og hans følge i land ved Ladoga-innsjøen der han etablerte Holmgard (senere Novgorod) og tok makten i datidens Russland. Han regnes som grunnleggeren av det russiske riket og skapte et mektig dynasti. Den blodige fortsettelsen er befolket av herskere med svært ulike personligheter. Jaroslav den vise i Kiev, mongolene, Ivan den grusomme – som utnevnte seg til den første tsar etter inspirasjon av Østromerrikets keisere, og gikk på frierføtter til jomfrudronningen Elizabeth I (hun takket pent nei) – og det omfangsrike Romanov-dynastiet, som giftet seg inn i kongehus over hele Europa og holdt på makten i mange hundre år med den ene legendariske tsar og tsarina etter den andre.

Drap og omveltninger
Ved århundreskiftet trengte Russland en tsar med Peter den stores vilje, Katharina den stores vidd og Dmitrij Donskojs sluhet, en reformator som Aleksander II og med Nikolaj Is overbevisning. De endte opp med den ubesluttsomme Nikolaj II, og Romanov-dynastiet fikk en brutal slutt med henrettelsen av fyrsten og hele hans familie i 1918.

Russland nå
Vi får et sveip gjennom diktatorene Lenin og Stalins tid med revolusjon, verdenskriger, borgerkrig og kald krig, til Gorbatsjovs perestrojka og glasnost og oppløsningen av Sovjetunionen i 1991. Galeotti fører oss helt fram til dagens situasjon; Putins angrep på Ukraina i februar 2022. Galeotti er en av verdens ledende eksperter på internasjonal kriminalitet og sikkerhetspolitikk med Russland som spesialfelt. Boka gir et konsist, spennende og lett tilgjengelig overblikk over hvordan historien har skapt Russland – og Putin.

Detaljer

Forlag
Vega forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
214
ISBN
9788282119139
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
A short history of Russia
Format
22 x 15 cm
Nr
8216045

Medlemsblad

Om forfatteren

Mark Galeotti (f. 1965) er statsviter, forsker og forfatter. Han regnes som en av verdens ledende eksperter på internasjonal kriminalitet med Russlands sikkerhetspolitikk som spesialfelt. Galeotti er tilknyttet flere framtredende akademiske institusjoner og har utgitt en rekke bøker om Russland, internasjonal kriminalitet og sikkerhetspolitikk.

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Russland:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Macbeth
99,-

Macbeth

Jo Nesbø
Innbundet 
99,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv