Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Nedenunder og hjem

nordmenn i Australia gjennom 400 år

De første kom som forliste sjømenn eller som straffanger i lenker. Senere dro modige kvinner og menn frivillig fra Norge til den moderne verdens ytterste utpost. Dette er historien om våre glemte utvandrere, de som reiste 15 000 kilometer til Australia. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 249,-
De første kom som forliste sjømenn eller som straffanger i lenker. Senere dro modige kvinner og menn frivillig fra Norge til den moderne verdens ytterste utpost. Dette er historien om våre glemte utvandrere, de som reiste 15 000 kilometer til Australia.

Gjennom århundrene har en liten, men sammensatt gruppe nordmenn markert seg Down Under - som nybyggere, gullgravere og i tjeneste under fremmed flagg, siden som entreprenører, skipionerer og globale pendlere. Fredrik Larsen har fulgt i fotsporene til australiafarerne fra nord. På kryss og tvers over det røde kontinent oppsøker han steder som skjuler fascinerende beretninger om fargerike personligheter og norsk innflytelse. Fra det australske Eidsvold i øst til Norseman i vest treffer forfatteren på både eventyrere og samfunnsstøtter, kjeltringer og ulykkesfugler. Underveis undersøker han nordmenns møter med det ukjente, helt frem til våre dager.

Nedenunder og hjem er dels utvandringshistorie, dels reiseskildring - en original og kunnskapsrik jakt på det norske Australia.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202785673
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nedenunder og hjem:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv