Historien om båten - Torolf Kroglund

Historien om båten

fra skog til hav med farkosten som endret verden

; Egil Birkeland (Oppleser)

«Kroglund skriver gnistrende godt»

, BOK365 Terningkast 5
Det er 1 million båt-eiere i Norge. For vikingene var båten hellig og uunnværlig og vi er i dag en av verdens største skipsfarts-nasjoner. Denne lydboken går, med en personlig tilnærming, til kjernen på hva dette handler om - helt grunnleggende sett. Les mer
Vår pris
399,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 339,-

Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 399,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Er du interessert i historiebøker ?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris kr 339,-

Det er 1 million båt-eiere i Norge. For vikingene var båten hellig og uunnværlig og vi er i dag en av verdens største skipsfarts-nasjoner. Denne lydboken går, med en personlig tilnærming, til kjernen på hva dette handler om - helt grunnleggende sett. Båten som et konkret fartøy mellom land og kontinent, i bevegelse mot frihet og fritid - men også i overført betydning; kommunikasjonsmiddelet som bærer menneskeheten. Vi er alle i samme båt! Mens Covid19-pandemien sørget for stengte grenser, en pause på godt og vel to år, bygget forfatteren sin egen båt - uten noe erfaring fra før. Det skal bli en robåt - en pram. Den blir bygd etter tradisjonell klink-bygg metode, slik vikingene gjorde det, nå erklært verdensarv av UNESCO. Samtidig forverres både forfatterens egen og klodens helse på dramatisk vis. Å bygge båt blir å bygge seg selv en vei ut, Hva er en båt egentlig? Båter ble både brukt av migrantene ut fra Afrika ved tidenes morgen for hundretusenvis av år siden og nå i dag av vår tids båtflyktninger. Kystkultur er komplisert fordi det er mye påvirkning utenfra. Båten har til alle tider vært det fremste kommunikasjons-middelet. En nærmest arketypisk del av oss. Hva har den betydd - hva er båtens historie? At det er en trebåt som bygges gjør koblingen til natur sterk. Skogen og havet er klodens to lunger; en grønn og en blå. Bærekraftig bruk, med eldgammel kompetanse, kan være godt vern; fordi det gir nærhet til de primære elementene vi er så avhengige av, på så mange forskjellige vis.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Jan Nyberg, BOK365
Terningkast 5 Fartein Horgar, Adressevisen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202775179
Utgave: 1. utg.
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Kroglund skriver gnistrende godt»

, BOK365 Terningkast 5

«Smittende formidling fra en som ikke er født med ski på beina, men med årer mellom henda.»

, Adressevisen Terningkast 5

«Denne boken er ikke bare en selvbiografi. Det er en reiseskildring i naturen, om naturen. «Historien om båten» er meget kunnskapsrik og underholdende. Den er spennende, samtidig som den gir fred og ro i sjela. Den anbefales».»

, Nettavisen

«Den som leser den med åpent sinn og hjerte om menneskets eksistens alene og sammen med andre, vil bli beriket. Dette er også en bok om naturvern, om klima, om naturens og menneskets tåleevne og om menneskelig bevegelse i form av inn- og utvandring. Historisk oftest med båt, et av menneskets første kommunikasjonsmidler. Båten bringer oss ut og hjem, men mest bort, konkluderer Kroglund.»

, Fædrelandsvennen

«Her er det store sprang og luftige svev gjennom lang tid og over store avstander. De små historiene i den store fortellingen holdes sammen av forfatteren som bygger en pram. Dette er en uvanlig fortelling om båter, innsiktsfullt og godt skrevet.»

, Tidsskriftet Kysten