Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Historien om båten

fra skog til hav med farkosten som endret verden

«Kroglund skriver gnistrende godt»

BOK365

Det er 1 million båt-eiere i Norge. For vikingene var båten hellig og uunnværlig og vi er i dag en av verdens største skipsfarts-nasjoner. Denne lydboken går, med en personlig tilnærming, til kjernen på hva dette handler om - helt grunnleggende sett. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Interessert i historiebøker?
Bli med i fordelsklubben Vår historie og få fordelspris 339,-
Det er 1 million båt-eiere i Norge. For vikingene var båten hellig og uunnværlig og vi er i dag en av verdens største skipsfarts-nasjoner. Denne lydboken går, med en personlig tilnærming, til kjernen på hva dette handler om - helt grunnleggende sett. Båten som et konkret fartøy mellom land og kontinent, i bevegelse mot frihet og fritid - men også i overført betydning; kommunikasjonsmiddelet som bærer menneskeheten. Vi er alle i samme båt! Mens Covid19-pandemien sørget for stengte grenser, en pause på godt og vel to år, bygget forfatteren sin egen båt - uten noe erfaring fra før. Det skal bli en robåt - en pram. Den blir bygd etter tradisjonell klink-bygg metode, slik vikingene gjorde det, nå erklært verdensarv av UNESCO. Samtidig forverres både forfatterens egen og klodens helse på dramatisk vis. Å bygge båt blir å bygge seg selv en vei ut, Hva er en båt egentlig? Båter ble både brukt av migrantene ut fra Afrika ved tidenes morgen for hundretusenvis av år siden og nå i dag av vår tids båtflyktninger. Kystkultur er komplisert fordi det er mye påvirkning utenfra. Båten har til alle tider vært det fremste kommunikasjons-middelet. En nærmest arketypisk del av oss. Hva har den betydd - hva er båtens historie? At det er en trebåt som bygges gjør koblingen til natur sterk. Skogen og havet er klodens to lunger; en grønn og en blå. Bærekraftig bruk, med eldgammel kompetanse, kan være godt vern; fordi det gir nærhet til de primære elementene vi er så avhengige av, på så mange forskjellige vis.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202775179
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Kroglund skriver gnistrende godt»

Jan Nyberg, BOK365

«Smittende formidling fra en som ikke er født med ski på beina, men med årer mellom henda.»

Fartein Horgar, Adressevisen

«Denne boken er ikke bare en selvbiografi. Det er en reiseskildring i naturen, om naturen. «Historien om båten» er meget kunnskapsrik og underholdende. Den er spennende, samtidig som den gir fred og ro i sjela. Den anbefales».

Lily Bandehy, Nettavisen

"Den som leser den med åpent sinn og hjerte om menneskets eksistens alene og sammen med andre, vil bli beriket. Dette er også en bok om naturvern, om klima, om naturens og menneskets tåleevne og om menneskelig bevegelse i form av inn- og utvandring. Historisk oftest med båt, et av menneskets første kommunikasjonsmidler. Båten bringer oss ut og hjem, men mest bort, konkluderer Kroglund."

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

«Her er det store sprang og luftige svev gjennom lang tid og over store avstander. De små historiene i den store fortellingen holdes sammen av forfatteren som bygger en pram. Dette er en uvanlig fortelling om båter, innsiktsfullt og godt skrevet.»

Bente Foldvik, Tidsskriftet Kysten

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Historien om båten:

Se flere

Logg inn

Handlekurv