Handle for 499,- og få med Nissegutt gratis!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Historien om båten

fra skog til hav med farkosten som endret verden

«Kroglund skriver gnistrende godt»

BOK365

Mens Covid19-pandemien sørger for stengte grenser, en pause på godt og vel to år, bygger forfatteren sin egen båt - uten noe erfaring fra før. Det skal bli en robåt - en pram. Den blir bygd etter tradisjonell klink-bygg metode, slik vikingene gjorde det, nå erklært verdensarv av UNESCO. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager
Mens Covid19-pandemien sørger for stengte grenser, en pause på godt og vel to år, bygger forfatteren sin egen båt - uten noe erfaring fra før. Det skal bli en robåt - en pram. Den blir bygd etter tradisjonell klink-bygg metode, slik vikingene gjorde det, nå erklært verdensarv av UNESCO. Samtidig forverres både forfatterens egen og klodens helse på dramatisk vis. Å bygge båt blir å bygge seg selv en vei ut.

Hva er en båt egentlig? Båter ble både brukt av migrantene ut fra Afrika ved tidenes morgen for hundretusenvis av år siden og nå i dag av vår tids båtflyktninger. Kystkultur er komplisert fordi det er mye påvirkning utenfra. Båten har til alle tider vært det fremste kommunikasjons-middelet. En nærmest arketypisk del av oss. Hva har den betydd - hva er båtens historie?

At det er en trebåt som bygges gjør koblingen til natur sterk. Skogen og havet er klodens to lunger; en grønn og en blå. Bærekraftig bruk, med eldgammel kompetanse, kan være godt vern; fordi det gir nærhet til de primære elementene vi er så avhengige av, på så mange forskjellige vis.

Det er 1 million båt-eiere i Norge. For vikingene var båten hellig og uunnværlig og vi er i dag en av verdens største skipsfarts-nasjoner. Denne boken går, med en personlig tilnærming, til kjernen på hva dette handler om - helt grunnleggende sett. Båten som et konkret fartøy mellom land og kontinent, i bevegelse mot frihet og fritid - men også i overført betydning; kommunikasjonsmiddelet som bærer menneskeheten. Vi er alle i samme båt.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
317
ISBN
9788202804923
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Kroglund skriver gnistrende godt»

Jan Nyberg, BOK365

«Smittende formidling fra en som ikke er født med ski på beina, men med årer mellom henda.»

Fartein Horgar, Adressevisen

"Den som leser den med åpent sinn og hjerte om menneskets eksistens alene og sammen med andre, vil bli beriket. Dette er også en bok om naturvern, om klima, om naturens og menneskets tåleevne og om menneskelig bevegelse i form av inn- og utvandring. His

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

«Denne boken er ikke bare en selvbiografi. Det er en reiseskildring i naturen, om naturen. «Historien om båten» er meget kunnskapsrik og underholdende. Den er spennende, samtidig som den gir fred og ro i sjela. Den anbefales».

Lily Bandehy, Nettavisen

«Her er det store sprang og luftige svev gjennom lang tid og over store avstander. De små historiene i den store fortellingen holdes sammen av forfatteren som bygger en pram. Dette er en uvanlig fortelling om båter, innsiktsfullt og godt skrevet.»

Bente Foldvik, Tidsskriftet Kysten

Kunders vurdering

K
Kystlagsbiblioteket, v.Sidsel Knutsen – 17.10.2023

– Boka ble innkjøpt til Bragdøya Kystlag vesle bibliotek som jeg tar litt ansvar for. Boka virker interessant, en mix av fagbok &fortelling.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Historien om båten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Rigel

Ida Larmo
Innbundet 
363,- 399,-
 

Jekta

Bjørn Tore Pedersen
Innbundet 
410,- 450,-
 

Naust

Trond J. Hansen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Krabben

Astrid Kari Woll
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv