Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Bærekraft i praksis i barnehagen

Barnehagen har en viktig oppgave i å fremme verdier, holdninger og praksis for et mer bærekraftig samfunn. Barnehagelærere må derfor ha relevant kompetanse for bærekraftig utvikling i barnehagen.

Denne boken handler om hvorfor begrepet «bærekraft» er sentralt i barnehagen, og viser hvordan barnehagelærere kan bidra til at barn får erfaring med og bevissthet om bærekraftig utvikling. Les mer

419,-
Sendes innen 1 virkedag
Barnehagen har en viktig oppgave i å fremme verdier, holdninger og praksis for et mer bærekraftig samfunn. Barnehagelærere må derfor ha relevant kompetanse for bærekraftig utvikling i barnehagen.

Denne boken handler om hvorfor begrepet «bærekraft» er sentralt i barnehagen, og viser hvordan barnehagelærere kan bidra til at barn får erfaring med og bevissthet om bærekraftig utvikling. Boken synliggjør hvor viktig barnehagelæreren er som rollemodell, tilrettelegger og medvandrer for å kultivere små barns naturlige omsorg og dømmekraft på vegne av vår felles jord.

Boken gir konkrete forslag til hvordan bærekraft kan utøves i praksis i barnehagen. Den gjør oss oppmerksom på hvorfor oppdagelse, undring og kritisk tenking er viktige forutsetninger for bærekraftig utvikling. I tillegg eksemplifiseres metoder og prosjekter som etablerer gode vaner og økologisk handlekraft gjennom sosialt samspill, samhandling og utøvelse av demokrati.

Boken retter seg mot studenter innenfor barnehagepedagogikk samt forskere, faglærere og barnehagelærere knyttet til barnehagefeltet.

I tillegg til redaktørene har følgende bidratt med kapitler i boka: Heidi Buvang, Kari Wallem Bøe, Kristin Grøsvik, Inger Wallem Krempig, Cecilie Harr Moen, Kristine M. Olsen, Barbara Maria Sageidet, Frode Skarstein, Tuula H. Skarstein, Tove Aagnes Utsi og Thilde Kleppe Vårnes.

«Denne er til nå den beste faglige ressursen på bærekraftig utvikling i barnehagen jeg har kommet over.»
Adrian K. Rasmussen, Høgskolen i Østfold

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
208
ISBN
9788215028514
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Format
23 x 15 cm

Kunders vurdering

A
Ann Kristin Christiansen – 30.06.2019

– Veldig god bok om et stort tema. Lettlest bok. Nyttig teori samt gode eksempler på hvordan dette kan bli en del av barnehagens pedagogiske praksis.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Bærekraft i praksis i barnehagen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Enkene

Pascal Engman
Innbundet 
363,- 399,-
 

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Jærtegn

Christoffer Carlsson
Innbundet 
363,- 399,-

Udyr

Ingvild Bjerkeland
Innbundet 
262,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv