Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

1984

 


This Scholastic Classics edition of George Orwell's classic
dystopian novel is perfect for students and Orwell enthusiasts
alike.
Who controls the past controls the future. Les mer

118,-
Usikker levering*
*Vi bestiller varen fra forlag i utlandet. Dersom varen finnes, sender vi den så snart vi får den til lager
 


This Scholastic Classics edition of George Orwell's classic
dystopian novel is perfect for students and Orwell enthusiasts
alike.
Who controls the past controls the future. Who controls
the present controls the past.


Winston Smith has always been a dutiful citizen of Oceania, rewriting
history to meet the demands of the Ministry of Truth. But
with each lie that he writes, Winston starts to resent the totalitarian
party that seeks power for its own sake and punishes those
that desire individuality.

When Winston begins a secret relationship
with his colleague Julia, he soon realises it's virtually
impossible to escape the watchful eye of Big Brother...



Totalitarianism, identity and independence, repression,
power, language, rebellion, technology and modernisation are some
of the themes that run throughout this novel.

Medlemsvurdering:
Boken handler om hvordan det er å leve i et totalitært samfunn. "Storebror ser deg", uansett hva du gjør. Tankepolitiet sørger for at du ikke tenker feil, livet ditt kontrolleres fullstendig av noen andre enn deg selv. Hvis du, i bare et par sekunder, har et annet ansiktsuttrykk enn forventet, er du mest sannsynlig i trøbbel. Alle er underlagt et system som kontrollerer sannhet og løgn i fortid, nåtid, fremtid. George Orwell skrev i 1949 en klassiker som er like aktuell i dag. Tidvis noe overdrevet, men det er en fremtidsvisjon som kanskje ikke er så langt fra vår egen hverdag. Historien er skremmende, og den gav meg en knugende følelse i magen. Dette er en av de bøkene man "må" lese, anbefales på det sterkeste.

Staralfur

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Scholastic
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
ISBN
9780702306129
Utgivelsesår
2021
Format
21 x 14 cm

Kunders vurdering

Y
Yvonne – 24.07.2023

– Fantastisk

6
67779452 – 17.05.2016

– Dette er en sjanger som jeg finner veldig spennende. TO bøker jeg savner sterkt i denne kategorien er: 1) Ira Levin; Den Perfekte Dagen, som jeg anser som et av de største mesterverk i verdenslitteraturen. 2) En dansk forfatter jeg ikke husker navnet på, men boken kom i starten på 1930-tallet, og heter "Den Gule Fare." Dette er en nesten skummelt realistisk fremtidsvisjon om det vi i dag kaller andre verdenskrig, men med en litt spesiell vri. ANBEFALES STERKT! (Jeg hadde selv to eksemplarer, men begge forsvant dessverre for meg i Oslo på midten av 1990-tallet. Ellers er vel Karin Boye; Kallocain, et mesterverk som kom ut like før hennes tragiske død i 1941 (denne har jeg i Gyldendals utgave fra 1947). En annen bok jeg virkelig elsker er Edgar Lee Master; Spoon River Antologien, som jeg har i en dansk MESTERLIG oversettelse som ifølge norske "litteratureksperter" ikke eksisterer!! Den er, i motsetning til Andre Bjerkes delvise oversettelse, en TOTAL, og utrolig god oversettelse, og kom ut på Jespersen og Pios Forlag i både København og Oslo i 1835. Problemet er muligens at den er oversatt av Ove Brusendorff, som jeg har lest var veldig nazistisk før og under krigen... Etter min smak er 1984 litt kjedelig i noen avsnitt, men det er uten tvil en viktig bok. Selv om forfatteren bommet med noen år... Vennlig hilsen Arne Normand.

O
Olav Drevland – 16.05.2016

– Skremmende aktuell, så lenge etter at boka ble skrevet

S
Staralfur – 22.02.2010

– Boken handler om hvordan det er å leve i et totalitært samfunn. "Storebror ser deg", uansett hva du gjør. Tankepolitiet sørger for at du ikke tenker feil, livet ditt kontrolleres fullstendig av noen andre enn deg selv. Hvis du, i bare et par sekunder, har et annet ansiktsuttrykk enn forventet, er du mest sannsynlig i trøbbel. Alle er underlagt et system som kontrollerer sannhet og løgn i fortid, nåtid, fremtid. George Orwell skrev i 1949 en klassiker som er like aktuell i dag. Tidvis noe overdrevet, men det er en fremtidsvisjon som kanskje ikke er så langt fra vår egen hverdag. Historien er skremmende, og den gav meg en knugende følelse i magen. Dette er en av de bøkene man "må" lese, anbefales på det sterkeste.

L
Lars – 08.09.2008

– Winston lever i 1984. Hans verden har så lenge han kan huske, utenom få ymse minner, i en nasjon, hvor de er konstant under overvåkning og lever i en evigvarende frykt for å bli angitt til myndighetene, eller gjøre en feiltagelse foran "fjernskjermene" slik at du blir fjernet fra systemet. Winston jobber selv i en avdeling for myndighetene, hvor de jobber med å fornye eller forandre tekster eller hendelser, som ikke er gustige for myndighetene. En dag begynner han å stille sørsmål ved alt myndighetene gjør, og det er dette som forandrer livet hans helt. Historien er god, men i midtpartiet kan den bli litt vel tung. Men det er bare å holde ut, for den tar seg opp veldig på slutten. Hardback er alltid best.

A
Arytma – 31.05.2006

– Året er 1984, og befolkningen i London er under overvåkning. Når som helst, hvor som helst, kan Store Bror se deg, og Tankepolitiet kan arrestere deg for nettopp å tenke. Dette er utgangspunktet for Orwells klassiske roman. I en tid der ensretting er metoden, og mennesker som ikke tenker selv er målet, viser boken hvordan makthavere manipulerer, lyver, kontrollerer og underkuer. Når makthaverne kontrollerer fortiden, nåtiden og fremtiden, hvordan kan man vite hva som er sant og hva som er rett og galt? Hvordan kan man gjøre opprør, når man ikke tillates å tenke på opprør? Boken inneholder temaer som åpenbart er aktuelle selv mange år etter 1984 - total overvåkning og maktens mørke side. Likevel er historien for tynn til å gjøre inntrykk, det er temaene, og ikke selve fortellingen som gjør boken så interessant. Likevel, boken bør leses, ikke minst av alle som interesserer seg for personvern, overvåkning, menneskerettigheter og politikk.

d
deadcyclo – 19.05.2005

– 1984 er science fiction på sitt aller aller beste. Vi blir tatt med til en fremtidsverden i år 1984 hvor «Big brother» regjerer. Dette er både god lesing, spenning og en klar politisk advarsel på en og samme gang.
Mange drar frem denne boka i diskusjoner om overvåkning noe som egentlig ofte blir litt feil. Dette handler ikke så mye om total overvåkning (det er bare middelklassen som blir overvåket). Det som skildres her er hvordan det er mulig å konstant endre historien slik at folket lurer seg selv til å tro at de har det bra uansett hvor dårlig de egentlig har det. Vi får også se hvordan en krig kan utkjempes ikke for å vinne, faktisk uten noen ambisjon om å vinne, men for å undertrykke folket.
Virkelig skremmende og obligatorisk lesing.

Oppdag mer

Bøker som ligner på 1984:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

London

Nazneen Khan-Østrem
Innbundet 
390,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv