Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Den eldste

Mørket senker seg... Sverdklinger møtes ... Ondskapen hersker.

Eragon og dragen hans, Safira, har nettopp reddet opprørerne fra utslettelse i kampen mot de mektige styrkene til kong Galbatorix, Rikets grusomme hersker. Les mer

349,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Mørket senker seg... Sverdklinger møtes ... Ondskapen hersker.

Eragon og dragen hans, Safira, har nettopp reddet opprørerne fra utslettelse i kampen mot de mektige styrkene til kong Galbatorix, Rikets grusomme hersker. Nå må Eragon reise til Ellesméra, alvelandet, for å få videregående opplæring i trolldom og kampteknikk - livsviktige ferdigheter for enhver drageridder. Det er en reise av den sorten man bare legger ut på én gang i livet, og Eragon møter fryktinngytende og spennende mennesker og steder.

Hver dag på reisen er et nytt eventyr i seg selv, men han møter kaos og svik hvor han enn snur seg, og Eragon kan ikke vite sikkert hvem han kan stole på.

Samtidig må fetteren hans, Roran, utkjempe et nytt slag hjemme i Karvahall - noe som setter Eragon i enda større fare.

Kommer den onde kongen til å lykkes med å kvele all motstand? I denne kampen er det ikke sikkert at Eragon kommer til å overleve ...

Medlemsvurdering:
Fantastisk eventyrlig historie, godt skrevet noe som gjør det lett å leve seg inn i fantasiverdenen Alagasia.

Jonny Gimse

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202353179
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Eldest : inheritance
Serie
Arven 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

J
Jonny Gimse – 13.04.2017

– Fantastisk eventyrlig historie, godt skrevet noe som gjør det lett å leve seg inn i fantasiverdenen Alagasia.

A
Anita Charlotte – 01.09.2009

– "Den eldste" er andre bok om Eragon og dragen hans, Safira. I denne boken må den herlige ekvipasjen, Eragon og Safira igjen takle nye utfordringer i det de må legge ut på en reise til alveriket Ellesmera for å få opplæring i livsviktige ferdigheter som de MÅ ha på plass for å kunne overleve i kampen mot riket. På samme tid må Eragons fetter, Roran som har vert som en bror for Eragon igjennom oppveksten, kjempe sin egen kamp for å redde hjembygden deres fra Galbatorix' utstrakte klør. Om du leste "Eragon" vil du helt sikkert like oppfølgeren, og derfra kan vi bare glede oss til å bli tatt med videre på ferden!

L
Louise – 03.07.2009

– Den eldste er den andre boken i Paolinis trilogi. Det er en bok mange ventet lenge på, og som innfrir alle forventninger. Eragon får opplæring i Ellesmera, og forbereder seg på å sloss mot tyrannen. I denne boken er også hans bror, Roran sentral. De deler boken mellom seg, så mens Eragon trener strever Roran med å redde landsbyen sin. Utrolig spennende bok som overgår den første boken. Språkmessig sterkere og karakterbeskrivelsene blir rikere og lettere å identifisere seg med. Det er vanskelig å si hvor gode disse bøkene er hvis man ikke har lest dem, så dette er en oppfordring til alle om å lese denne boken!

M
M. A. – 21.04.2009

– Dette er bok nummer to i serien "Arven". Vi møter Eragon og dragen hans, Safira, som skal til alvelandet Ellesmèra. Etter å ha fått trening i trolldom og kampteknikk, begir de seg ut på en ny reise som ender i et stort slag. Her skjer det mye uventet. Den første boken i serien, "Eragon", imponerte. Denne imponenerer enda mer. "Eragon" var helt klart inspirert av store verk som "Ringenes herre" og ikke minst "Star Wars"-filmene, som danner grunnlaget for selve rammehistorien. Til tross for dette vet Paolini hvordan å overraske, og mot slutten av denne boken gjør han en helomvending og forlater den velkjente rammehistorien. Han vet hvordan å fortelle en historie, og den friske og moderne måten han skriver på gjør lesingen enda mer underholdende. Alt i alt er dette en god fantasybok som jeg kan anbefale på det varmeste!

S
Signe – 18.04.2009

– Alle bøkene i Arven-trilogien er skikkelig bra, Christopher Paolini er en kjempegod forfatter. "Den eldste" er nok ikke den beste han har skrevet, men fremdeles kjempebra! Boka starter med at Eragon går på slagmarken etter slaget på Farthen Dur, Eragon tenker at nå må han vel til alvene for å fullføre utdannelsen. Og sånn blir det. Han følger Arya og Orik til alvebyen, der dronningen til alvene, Islanzadi, bor. Der møter Eragon Oromis og dragen hans som skal være læremesteren til Eragon og Safira. Og jeg er helt bombesikker på at du vil elske boka. Helt klart :P

j
jeppe – 20.10.2008

– "Den eldste" handler om Eragon som er en dragerytter og Safira som er Eragons drage. De skal dra til Ellesmera for å få opplæring av en av de siste gjenlevende drageridderne Oromis og dragen hans Gleidr. Samtidig må fetteren hans Roran kjempe et slag hjemme i Karvahall og det blir katastrofalt. Jeg likte boka fordi den var lang og spennende. Det var også en masse forklaringer på vanskelige ord og uttrykk. Så den ble enklere å lese for de yngre av den grunn. Dette er en god fantasybok. Den passer for både gutter og jenter, men helst for de litt eldre barna eller ungdom.

L
Lille søss – 21.09.2008

– "Den eldste" er den andre boken i "Arven"-trilogien. Her møter vi Eragon som er blitt enda sterkere. Eragon har blitt en god drageridder og er nå klar for å kjempe mot de aller mektigste motsanderne. Ting er ikke så lett for Eragon og sliter med sitt forhold til sin fetter Roran og hans hjemby Karvahall. Alle i Eragons hjemby legger all skylden på han siden hele Karvahall har falt sammen og de ble nødt til å kjempe for sine liv. Dette er en meget spennende og nervepirrende del som får en til å bli utålmodig når en har lest ferdig boken. Jeg sitter enda å venter på den siste delen av denne trilogien. Anbefales!

K
Karolinex – 29.06.2008

– Dette er den andre boken i triologien Arven. Her møter vi på Eragon og hans drage Safira, som lærer seg hvordan en skal bli klar for å kjmpe mot de onde. Ikke nok om det, må hans fetter Roran, kjempe i hjembyen om livet. Roran klandrer Eragon for hans far død. Hvorfor stakk Eragon bare av? Ikke nok med det, må han også kjempe for å få sin kjæreste trygt tilbake fra de onde. Dette viser seg å ikke være det minste lett. Eragon får seg en overaskelse på slutten av boken. Dette fører til at han sliter. Hans rival er mye sterkere enn han selv. Denne boken er mye bedre enn den første. Anbefales!

K
Karolinex – 04.06.2008

– Likte du Eragon? Da vil du like "Den eldste" som er andre bok i triologien "Arven". I denne boken møter man Eragon og hans drage Safira som må reise til Ellesmèra, alvelandet. Dette for å få en opplæring innenfor trolldom og kampteknikk. Eragon møter mange farer og må bruke det han har lært. Ikke nok med at Eragon må kjempe for sitt eget liv og andres, må selv Eragons fetter, Roran, kjempe i enda ett slag hjemme i Karvahall. I denne boken møter man mange overaskelser og en spennende slutt som får en til å glede seg mye til den siste boken i denne triologien.

b
beate – 13.09.2007

– Eragon, Safira, Arya og Orik skal dra hele den lange veien fra Trondsheim til Ellesmera, alvenes hovedstad. Der skal Eragon fortsette opplæringen sin. Reisen blir lang og er fullt av farer. Eragon får vite mer om dragene og ridderne deres. Han får vite mer om magiens makt og kraft. Samtidig er Eragons fetter Roran i fullt kjør med å prøve å redde Karvahall fra Razakene, det hele ender med at nesten hele landsbyen rømmer, men det er uten Katrina. Razakene har kidnappet henne! Så med Roran som leder prøver landsbyfolket å komme seg til Varden, samtidig som Roran prøver å finne ut hvordan han kan redde Katrina. Riket har bestemt seg for å angripe Surda og Varden, kan dei greie å vinne over det mektige Riket med Eragon og Safiras hjelp? I så fall vil Galbatorix selv komme og kjempe?

V
Vera – 25.01.2007

– "Den eldste" er den andre boka i en triologi om gutten Eragon og dragen hans Safira. De to er ute på et helt uvirkelig eventyr der de skal trenes opp til å krige mot kongen Galbatorix med hjelp fra alver og dverger og ikke minst magi. Eragon som egentlig er en helt vanlig gutt får magiske evner og lærer å bruke disse i krig. De er tett knyttet sammen ved hjelp av bevisstheten sin og snakker sammen ved hjelp av noe som ligner telepati. Med seg i krigen har de alver og dverger, spesielt en alv, Arya, og en dverg, Orik. Hvordan det ender får vi nok ikke vite før bok tre kommer ut.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den eldste:

Murtagh
Ny!

Murtagh

Christopher Paolini
Innbundet 
349,- 399,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv