Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Eragon

Fifteen-year-old Eragon believes that he is merely a poor farm boy-until his destiny as a Dragon Rider is revealed. Gifted with only an ancient sword, a loyal dragon, and sage advice from an old storyteller, Eragon is soon swept into a dangerous tapestry of magic, glory, and power. Les mer

406,-
Innbundet
Sendes innen 7 virkedager
Fifteen-year-old Eragon believes that he is merely a poor farm boy-until his destiny as a Dragon Rider is revealed. Gifted with only an ancient sword, a loyal dragon, and sage advice from an old storyteller, Eragon is soon swept into a dangerous tapestry of magic, glory, and power. Now his choices could save-or destroy-the Empire.

Medlemsvurdering:
Denne boka handler om 15 år gamle Eragon som finner en spesiel blå stein i skogen. Han tenker at den kanskje vil kunne egne seg godt som betalig, så familien får seg litt mat. Men så finner han ut at steinen er stjålet fra selveste kongen. Rett etterpå klekkes et levende, og merkelig vesen ut fra steinen (Eller egget). Det er en drage. Hun heter Safira, og Eragon er rytteren hennes. Vil han klare å beseire den onde kongen som den siste dragerytteren i verden? Dette var en super fortelling. Jeg elsket den. Eragon er en bok som må nytes. Den er utrolig, og jeg elsket hver side i den. Håper at mange vil lese den!

Oda, 12 år

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Alfred A. Knopf
Innbinding
Innbundet
Språk
Engelsk
Sider
509
ISBN
9780375826689
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2003
Format
24 x 18 cm
Serie
The Inheritance cycle 1

Kunders vurdering

O
Oda, 12 år – 26.10.2008

– Denne boka handler om 15 år gamle Eragon som finner en spesiel blå stein i skogen. Han tenker at den kanskje vil kunne egne seg godt som betalig, så familien får seg litt mat. Men så finner han ut at steinen er stjålet fra selveste kongen. Rett etterpå klekkes et levende, og merkelig vesen ut fra steinen (Eller egget). Det er en drage. Hun heter Safira, og Eragon er rytteren hennes. Vil han klare å beseire den onde kongen som den siste dragerytteren i verden? Dette var en super fortelling. Jeg elsket den. Eragon er en bok som må nytes. Den er utrolig, og jeg elsket hver side i den. Håper at mange vil lese den!

L
Lille søss – 21.09.2008

– En dag Eragon er ute på jakt finner han en blå "stein". Denne steinen tar han med seg for å bytte den mot penger. Det han etter hvert oppdager er at denne steinen ikke er det han tror det er. Det er et drageegg. Dette oppdager han da dragen plutselig en dag klekkes på hans rom. Han finner ut at han må holde denne dragen hemmelig for at ikke noen skal oppdage den. Gjennom en lang tid koser dragen Safira og Eragon seg sammen, men en dag skjer det ting som han aldri hadde trodd skulle skje. Han blir nødt til å flykte fra sin egen hjemby for å kunne overleve. Sammen med Safira og en vis gammel mann setter Eragon ut på en lang reise for å kunne bli en drageridder. Er du nysgjerrig på hva som skjer videre, er du nødt til å lese boken! Anbefales!

K
Karolinex – 29.06.2008

– Dette er en god bok for de som liker fantasy sjangeren. Eragon er den første delen av triologien: Arven. Her møter vi Eragon som en dag er ute på jakt hvor han kommer over en blå stein. Steinen som forandrer hans liv. Han tenker først at han kan selge steinen for noen penger. Men dette viser seg til å slå helt feil ann, Steinen er et drageegg. Da dette egget klegges, blir Eragon klar over at han må skjule og ta vare på dragen. Sammen kjemper Eragon og dragen, Safira, seg gjenom mange utfordringer. Med seg, har de en gammel historie forteller som vet mye om dragenes tid, og spesielt mye om dragene, og hvor de skal dra. Dette er en god fantasy fortelling som får en til å bli nysgjerrig på hvordan det ender videre.

M
Mr. X – 16.06.2008

– Eragon er 15 år gammel og bor ved byen Karvahall. En dag han reiser på jakt kommer det en stein mot ham i form som en komet. Han tar Steinen med til byen for å prøve og selge det. Ingen vil kjøpe det, for de tror det er farlig. Til slutt finner Eragon ut at det ikke er en stein - men et egg. En drage klekkes og det er starten på et eventyr av episk storhet. Jeg likte boka veldig godt, og Christopher Paolini har et lett og ledig språk, som underholder de fleste. Å gi denne boka toppkarakter er litt drøyt, men god er den.

M
Mr. Anonymus – 07.11.2007

– Denne boka er så til de grader overvurdert. Plottet er nesten helt identisk med Star Wars (og litt Willow til tider) og likhetene med Lord of the Rings og Dragonriders of Pern series er store. Dessuten så er dialogene er veldig klisjé. Er nesten merkelig at så få andre har oppdaget det. Joda, det er noe som har kommet fra forfatterens egen fantasi som ikke er så altfor dårlig, og han har gjort en relativt god jobb til å være så ung. Men alt i alt så tror jeg at dette er en bok som kun kommer til å være populær i en viss periode for å så å bli glemt. Den har i alle fall fått mye mer annerkjennelse enn den fortjener.

R
Rex – 30.03.2007

– Denne historien om en 15 år gammel bondegutt som en dag finner et drageegg er et "must" for alle som liker fantasy. Eragon lever et fredelig liv sammen med onkelen og fetteren sin. En dag finner han en blank, blå stein i skogen, som forandrer hele livet hans. Steinen viser seg nemlig å være et drageegg. Dragen Safira klekker ut, og sammen med sin nye bestevenn legger Eragon ut på sitt livs eventyr, hvor han støter på trolldom, alver og fiender med magiske krefter som gjør alt for å komme i hans vei. Denne historien trollbinder, og du kan risikere å bli liggende og lese til langt ut på natt. Karakterene er fulle av liv, og mens du leser boken ønsker du deg garantert en drage! Boka har et bredt ordforråd og kan i begynnelsen virke litt vanskelig å lese på engelsk. Men språket er godt, og jeg likte den engelske versjonen mye bedre enn den norske. Det skal mye viljestyrke til for å legge fra seg denne boka.

m
miss bennet – 07.02.2007

– Jeg gledet meg virkelig til å lese Eragon, og forventningene var skyhøye, mye på grunn av at boken har vært på topp på bestselgerlista til New York Times, og fordi den har fått gode anbefalinger fra andre lesehester. Jeg ble nok litt skuffet, for Eragon mangler det "glimtet i øyet" og humoren som både Harry Potter og Ringenes Herre har. Men bevares, Eragon er en god bok, og all ære til den unge forfatteren! Alle som liker fantasy (og spesielt Ringenes Herre) bør ta en kikk i denne boken, for den er både underholdende og spennende, men som sagt, den mangler det lille ekstra.

T
Toril – 28.11.2006

– Eragon er en av de beste bøkene jeg har lest. Den er levende skrevet og lett å leve seg inn i. Spennende, morsom og rett og slett fantastisk. Den handler om gutten Eragon som finner noe han tror en en blankpolert stein i fjellet. Han håper å selge den og at den kan skaffe familien mat gjennom vinteren. Han finner snart ut at det er et drageegg han har funnet og bestemmer seg for å oppdra denne fantastiske skapningen. Snart må Eragon og dragen hans Safira rømme. Fremmede har nemlig kommet til byen og de kommer ikke i et fredelig ærend. De blir snart kastet ut i farlige situasjoner med bare den gamle historiefortelleren Brom til å hjelpe seg. Eragon er en bok jeg absolutt vil anbefale. Den er veldig bra skrevet og er første bok i en triologi. Jeg har lest den flere ganger og er enda ikke lei. Gled dere!

M
Maanesten – 26.09.2006

– Som overskriften tilsier er Eragon et flott stykke arbeid, særlig for en så ung forfatter. Paolini har en måte å skrive på som er lett forståelig og god, uten for mange problematiske vendinger. Jeg savner likevel en litt bedre beskrivelse av stedene og personene i fortellingen, som jeg synes jeg ikke fikk et godt nok bilde av da jeg leste. Boken er spennende, og selve historien er ganske original, selv om den bygger på det velkjente temaet ond hersker vs. god, men usannsynlig, helt. Storylinen er også velbrukt, der vi følger vår helt gjennom en farefull ferd. Vi møter venner og fiender og får være med på en og annen krig og kamp. Det som er problemet til Eragon er at den til tider er litt lite oppfinnsom. Jeg kan finne irriterende mange likheter med Ringenes Herre, særlig når det gjelder vesener, karakterer og navn på personer/steder. Det gamle språket som blir beskrevet i boken minner mest om norrønt, og vi finner også stedsnavn som Tronjheim (byen som er bygget omtrent nøyaktig lik Minas Tirith fra Ringenes Herre..) Tilfeldig? Likevel tør jeg anbefale denne boken, for ser man bort fra ulempene jeg har beskrevet er dette en leseopplevelse av de sjeldne!

S
Stella – 16.05.2006

– Dette er en helt fantastisk lydbok. Den handler om 15 år gammle Eragon, som en dag finner en blå stein mens han er på jakt. Han tar med seg steinen hjem, for han synes den ser verdifull ut, og hans familie er veldig fattige. Når han får vite at steinen trolig ikke er verdt mye, glemmer han hele steinen. Han glemmer den helt til en dag når den begynner å riste, og det kommer en drage ut. Det viser seg at Eragon er den første i en ny rekke med drageriddere, men han vet jo ikke hva en drageridders oppgave er. Sammen med Brom drar han ut i verden for å bekjempe riket, og for å drepe de som drepte Geremann..! Dette er en super lydbok, men dessvere er den på engelsk! Eragon har ikke kommet på norsk lydbok ennå, så derfor absolutt anbefale denne! Eragon er en historie fylt med action og spenning hele tiden. Anbefales på det aller sterkeste for alle over 11 år! Mååå høres! PS. denne er også lest opp på mesterlig måte!

T
The english reader – 11.05.2006

– Dette er en helt super engelsk bok. Personlig liker jeg ikke engelske bøker som er for tjukke, men denne er et unntak! Eragon handler om Eragon. Han bor hos onkelen sin, like ved byen Karvahall. En dag når han er på jakt, finner han er blå stein. Han vil selge den, men det er ingen som har sett noe slikt før, og de vet derfor heller ikke hvor mye den er verdt. En dag begynner steinen å sprekke, og en drage kommer ut. Dette blir Eragons nye venn, og når en forferdelig ulykke kommer over hans familie, er det kjekt å ha en venn..! Dette er en av de aller beste bøkene jeg har lest, til tross for at den er på engelsk! Den er skrevet på en levende og morsom måte, sammtidig som at handlingen alltid holder et høyt nivå. Dette er en topp bok for alle som er gode i engelsk, og som liker fantasy! Anbefales! PS. Når forfatteren begynte å skrive denne boka var han 15 år. Dette kan man gjerne se i starten av boka. Det er en litt "barnslig" handling først, men så blir den bedre!

I
Ida – 05.04.2006

– Denne flotte boken er skrevet av Christopher Paolini. "Eragon" er hans debut, og boken har blit tatt godt imot av verden. "Eragon" har kost seg på The new york times best selling list, og blir elsket av barn og ungdom over hele verden. vi møter femten år gamle Eragon. Han vokser opp sammen med sin Onkel og Fetter, på et lite gårdsbruk. Like under "gården" ligger Landsbyen. Fjellkjeden Ryggen omgir dette stedet, og her tør ingen andre enn Eragon ferdes. En dag Eragon er på jakt i Ryggen finner han en merkelig blå stein, som snur livet hans på hodet.. Jeg syns "Eragon" er kjempebra! Som leser merker jeg at Paolini har hentet inspirasjon fra fantasy-klassikere som "Ringenes Herre" og "Tidshjulet." Dette gjør ikke boken dårligere, tvert imot, det er med på å heve den kvalitet. Jeg liker "Eragon" kjempegodt, og anbefaler boken til alle andre!

K
Kaede – 04.02.2006

– Eragon av Christoper paolino er en knakende god bok! Jeg kan ikke fatte hvordan noen ikke kan like denne. Det må være mennesker som avskyr fantasy, for <> er vanvittig bra. Ja, min nye favoritt bok faktisk.
Eragon handler om den femten år gamle gutten Eragon. Han har vokst opp på ganske normalt vis. Men han er tøff og fryktløs. Ja, han er faktisk den eneste som tør å ferdes i den fryktede fjellkjeden Ryggen. Og det er her han finner en nydelig, stor blå stein. Og den tar han med seg hjem. Steinen viser seg å være et drageegg..
Jeg syns Eragon er kjempebra! Bokens handling er original. Språket brukt i boken er meget godt. Oppbygningen av historien er rett og slett fantatsisk. Hele boken er det reneste perfekte mesterverk. Dette er et must for alle fantasy-elskere. Jeg elsker virkelig Eragon! ANBEFALES; DENNE MÅ LESES!

I
Ida – 15.01.2006

– Det er ingen tilfeldighet at boken "Eragon" hover inn den ene sekseren etter den andre. Alle elsker den! Jeg er intet unntak.
Vi møter gutten Eragon. Det er han som er hovedpersonen i boken. Eragon finner ett drageegg og oppforstrer dragen. Men det er ulovlig å ha drager i "Riket" og dessuten skal de jo være utdødd! Eragon kommer snart opp i store vansker. Større vansker enn han kunne ha drømt om. Dette tvinger han til å flykte fra bostedet og legge ut på en lang og farefull ferd med historieforteller Brom.
Jeg elsker Eragon, og det er sjeldent jeg sier det. Dette er en bok så god at jeg kan ikke få sagt det. Skal du lese et virkelig godt stykke fantasty, er ikke valget vanskelig; Eragon!

I
Ida – 15.01.2006

– Denne boken er så fantastisk at jeg kan ikke få sagt det! Hele boken er formulert så finurlig og fantastisk at det skulle vært umulig. Men Paolini har klart det. Helt fra første setning var jeg "Avhengig" av Eragon. Jeg klarte ikke å stoppe å lese, enda klokken var 02.00 om natten.
Eragon er en femten år gammel gutt som har vokst opp sammen med sin onkel og fetter. Han er en tøff kar, som ferdes på de farligste steder. En dag streifer Eragon rundt i Ryggen slik som han pleier. Men denne gangen finner han en nydleig blå stein, som viser seg å være et drageegg...
Slik begynner Eragons eventyr. Dette er bare begynelsen på en fantastisk historie. Som jeg gleder meg til å lese Paolinis neste bok, The Eldest! Det skal være meg en fornøyelse! Anbefales på det aller aller sterkeste!

E
Eyvind Volle – 18.12.2005

– En venninne av meg anbefalte denne boka, og jeg bestilte den. Den ble stående i bokhylla i ca. et år før jeg faktisk tok meg tid til å lese den. Mitt råd til deg er at du ikke begår samme feilen som meg. Boken om Eragon er noe av det beste innenfor ny fantasy. Forfatteren behersker en utrolig fortellerkunst, og handlingen i boken er spennende fra begynnelse til slutt. Du føler deg revet med, rett og slett. Hvis du liker god " Sword and sorcery " som the belgariad, the tale of paksenarrion eller the black magician triology, er dette boken for deg. Jeg har lest mye fantasy, og dette er blant de beste bøkene jeg har vert borti. Anbefales på det sterkeste!

M
Morgnita – 02.11.2005

– Dette er en bok som er en fornøyelse å lese, Historien er orginal med den unge gutten som fostrer opp en drage og må dra fra hjembygda si etter at dragen blir oppdaget. intriger og hemligheter følger gutten og karakterene som gutten møter har mange hemligheter som kommer frem i løp av historien. når du tror du vet hva personene skjuler dukker det opp nye hemligheter som får deg til å lure på om hendelsene egentlig var en tilfeldighet eller om Eragon egentlig fant egget av tilfeldighet! Jeg er lykkelig for at jeg har lest denne boken og gleder meg til å lese etterfølgeren. Boka var en overraskelse skrevet av en 19 åring. Den tar for seg en annen side av kunsten i å skrive fantasy. Ble helt oppslukt av historien og det vil du også hvis du liker en god historie.

A
Anniken – 12.10.2005

– Når Eragon finner en polert, blå stein i fjellet, tenker han at han er heldig og kan selge stenen for å skaffe familien mat til vinteren. Men stenen viser seg å være et drageegg. Dragens ankomst er starten på at Eragon skal ta del i en legende som er like gammelt som riktet han lever i. Over natten snus hans liv opp.ned, og han kastes inn i en verden styrt av skjebne, magi og maktkamp. Kun ved hjelp av hans drage, et sverd med en blodig fortid og rådene fra en gammel mystisk historieforteller må han navigere gjennom riket omgitt av mørke fiender. Kan Eragon ta opp arven fra de legendariske drageridderene? Riktes skjebne er i hans hender...
Eragon er en bok som i likeht med Harry Potterbøkene og Phillip Pullmans triologi "Den mørke materien," vil glede voksne lesere så vel som yngre. Paolini er inspirert av Tolkiens «Ringenes Herre» men har klart å skape sitt eget univers som fascinerer. Jeg gleder meg til fortsettelsen, og er imponert over kvaliteten på boken, ved tanke på forfatterens unge alder. Jeg anbefaler denne boken på det varmeste til alle fantasyfans.

l
lily – 06.05.2005

– What can I say about this book? Its written by an 18 year old, and I highly doubt it would ever be published if it had been written by anyone older. Plot-wise its an editorial mess bordering on plagiarism. Its the story about Eragon who finds a mysterious stone while out hunting. The stone is in fact a dragon egg, and Eragon suddenly finds himself the first Dragon Rider in a very long time. The evil king wants Eragon to join his Legions of the Dark, so Eragon has to flee the life he has always known. Luckily he has the town storyteller and general man-of-much-knowledge to guide him. There is also a maiden in need of rescuing, and various other fantasy-elements, like monsters. Okay, so&Im not against classic fantasy in any way, but if you want to write traditional heroic fantasy, you need something to make it unique. This book seems to have been written using a blueprint, and I feel like I have read it all before (down to the tiniest details!).
Only, you know, better written. The only way I can imagine anyone loving this, is if they have never read any fantasy or sci.fi before.

l
lily – 06.05.2005

– What can I say about this book? Its written by an 18 year old, and I highly doubt it would ever be published if it had been written by anyone older. Plot-wise its an editorial mess bordering on plagiarism. Its the story about Eragon who finds a mysterious stone while out hunting. The stone is in fact a dragon egg, and Eragon suddenly finds himself the first Dragon Rider in a very long time. The evil king wants Eragon to join his Legions of the Dark, so Eragon has to flee the life he has always known. Luckily he has the town storyteller and general man-of-much-knowledge to guide him. There is also a maiden in need of rescuing, and various other fantasy-elements, like monsters. Okay, so&Im not against classic fantasy in any way, but if you want to write traditional heroic fantasy, you need something to make it unique. This book seems to have been written using a blueprint, and I feel like I have read it all before (down to the tiniest details!). Only, you know, better written. The only way I can imagine anyone loving this, is if they have never read any fantasy or sci.fi before.

C
Coffeeguy – 21.04.2005

– Eragon er en helt utrolig god fantasybok, den beste jeg noen gang har lest. Paolini skriver helt utrolig, og sender leseren inn i et miljø som er så realistisk at man likesågodt kunne vært der selv. Alt er beskrevet så riktig, ikke for mye, men mer enn nok til at man kan forestille seg det. Jeg ble helt avhengig fra side 2, og gleder med nå veldig til bok 2, Eldest, i trilogien til Paolini som han har kalt for Inheritance altså arv.
Paolini har skapt et helt utrolig vakkert sted i boken, Alagaësia. Man merker at han har blitt inspirert av andre bøker på enkelte steder, men han har gjort det til sitt eget, og det er ikke mange stedene man merker inspirasjon tydelig fra andre steder. Jeg elsker denne boken, og det er foreløpig den eneste boken jeg har sagt det til. Men det er vel fortjent. Boken er utrolig, helt utrolig. Anbefales!

K
Kitsune – 31.03.2005

– Christopher Paolini var bare 15 år gammel da han begynte på Eragon, den første boka i Inheritance-trilogien, men er et klart eksempel på at alder ikke er noen hindring. Eragon er en av de beste bøkene jeg har lest på lange tider, og er et must for enhver fan av Ringenes Herre eller Harry Potter.
Paolini har med stor suksess klart å skape et eget univers med forskjellige folkeslag, egne språk og karakterer man blir glade i. Man kan nesten ikke vente med å få sjansen til å lese den spennende fortsettelsen.
I tillegg til den gode historien, inneholder Eragon ordlister over viktige ord og uttrykk på de forskjellige språkene, og et kart over områdene.

L
Lise – 24.02.2005

– Eragon er første boken I en triologi om en gutt ved navn Eragon og en drage ved navn Saphira. Helt tilfeldig, da han er ute i skogene der han bor, finner Eragon noe som ser ut som en blå stein. Forundret bringer han den med seg hjem igjen. Senere begynner steinen å bevege seg, og en liten drage kommer ut fra det som viste seg å være et egg. Nå begynner de på en uforglemmelig reise gjennom et vidstrakt land, grusomme ting i hælene på dem. Dette er virkelig en fantastisk historie om mot og vennskap. Historien er mesterfullt skrever og bilder synes å males for ditt indre øye ettersom du leser. Jeg kan virkelig annbefale denne historien til alle som liker å lese.

m
meg – 02.12.2004

– Denne boken hadde jeg absolutt ingen forventninger til, bare plukket den m meg en dag jeg ikke hadde noe å gjøre. Og jeg ble fanget. Fanget i en fantastisk og gripende om den vanlige gutten Eragon, som får livet snudd på hodet når han finner et drage-egg. Denne boken fortjener mer oppmerksomhet!! Den ligger milevis foran "Harry Potter", og kan fint stå side om side med "Ringenes Herre". Boka har mange av de tradisjonelle "fantasy"-trekkene, men skiller seg likevel ut. Siden den ikke er oversatt til norsk, kan den være litt tung å lese, men du kommer lett inn i det.

N
Nostrilhead – 03.11.2004

– I denne boken møter vi unge Eragon som finner en merkelig stein i skogen. Steinen viser seg å være et drageegg og snart har Eragon sin egen drage. Problemet er at dermed blir Eragon en trussel for den onde herskeren i imperiet. Sammen med historieforteller Brom drar Eragon ut på en farefull ferd for å komme seg unna de onde kreftene som vil fange dem. Dette er en av de beste bøkene jeg har lest i det siste. Den ga meg den samme gleden som første gang jeg leste Shannaras Sverd og Tidshjulet-bøkene. Virkelig bra! Den er lettlest og du lever deg øyeblikkelig inn i historien. Jeg leste igjennom denne på rekordtid, og selv etter fem hundre sider har jeg lyst på mer. Hvis unge Paolini fortsetter å skrive, tror jeg nok vi har mye spennende i vente i årene fremover. Eragon er fantasy på sitt aller beste. Anbefales på det sterkeste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Eragon:

Dragon
Ny!

Dragon

Charis Mather
Paperback 
87,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Frost

Disney
Innbundet 
91,- 100,-
 

Frost

Disney
Innbundet 
91,- 100,-
 

Lemen

Kirsti Blom
Innbundet 
218,- 249,-

SVK

Roald Dahl
Innbundet 
272,- 299,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv