Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Eragon

Kritikerhyllet eventyr-roman.

Den fattige bondegutten Eragon finner en blank, blå stein i skogen. Han tenker at han kan selge den og bruke pengene til å fø familien vinteren gjennom. Men steinen viser seg å være et drageegg, og snart står Eragon midt oppi en kamp mellom krefter som er like gamle som det mektige Riket selv. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Kritikerhyllet eventyr-roman.

Den fattige bondegutten Eragon finner en blank, blå stein i skogen. Han tenker at han kan selge den og bruke pengene til å fø familien vinteren gjennom. Men steinen viser seg å være et drageegg, og snart står Eragon midt oppi en kamp mellom krefter som er like gamle som det mektige Riket selv.

Fra den ene dagen til den neste blir det enkle livet hans revet i filler, og han kastes inn i en ny verden full av farer, en verden styrt av skjebnekrefter, trolldom og makt. Eragon og den nyutklekkede dragen må finne sin egen vei gjennom farlig terreng uten annet enn et praktfullt sverd og en gammel historieforteller til hjelp. På sin ferd møter de farlige fiender i et Rike som styres av en konge som ikke kjenner noen grenser i sin ubendige ondskap og maktvilje.

Kan Eragon ta opp arven etter de legendariske drageridderne? Kanskje avhenger det mektige Rikets skjebne av en femten år gammel gutt ...

Medlemsvurdering:
Meget spennende eventyr-/barnebok, også morsomt for voksne. Gode og livaktige skildringer og godt språk. Anbefales!

Rolf H. Rensaa

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202353162
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Eragon : inheritance
Serie
Arven 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Kunders vurdering

R
Rolf H. Rensaa – 01.05.2016

– Meget spennende eventyr-/barnebok, også morsomt for voksne. Gode og livaktige skildringer og godt språk. Anbefales!

M
Myome – 05.06.2013

– Dette er en veldig spennende bok, ikke bare fordi jeg elsker overnaturlige vesener slik som drager. Også på grunn av selve mpten boken er skrevet på, det er godt språk og er en av de mest fasinerende fantasy bøkene jeg har lest!

K
Kristine Søreide – 17.03.2012

– Jeg likte denne spesielt godt den er lett lest selv om den er lang, den holder på ett spenningsmoment gjennom hele boken og tar deg til en magisk verden

A
Anita Charlotte – 01.09.2009

– Første del i serien "Arven" av Christophet Paolini. Boken handler om Eragon, en fattig bondegutt som finner en merkelig blå stein i skogen når han er ute og jakter. Steinen viser seg og være et drageegg og Eragon blir med det kastet ut i en utrolig magisk verden hvor han rives mellom enorme krefter. En kjempespennende bok som holder pulsen oppe gjennom hver og en av de 650 sidene! I boken får vi se og føle på det magiske og mektige forholdet mellom drage og dragerytter, og hvordan en person kan utvikle seg når presset er stort nok! Utrolig velskrevet, en kan bare glede seg til neste bok.

m
mORTA – 31.08.2009

– Dette er Paolinis første bok om Eragon og Safira. I denne boken blir riket styrt av en konge som er onskapsfull og svært mektig, som den siste drageridderen er det få som tør å stå imot ham. Varden, som er en motsatandsbevegelse, sloss i det skjulte mot kongen, men holder seg i skjult mens de samler motstanderne. Men når bondegutten Eragon er på jakt finner han en merkelig blå stein, dette er starten på et fantastisk eventyr. Fordi steinen han fant var et drageegg. Eragon fra å være en bondegutt til å bli rikets mest ettertraktede man. Både kongen og Varden ønsker at han skal slutte seg til dem, og dermed er drakampen igang. Eragon må velge riktig løsning for seg selv og dragen sin, og ved hjelp av landsbyens historieforteller Brom og Safira legger de ut på en reise med farer, nye vennskap, kriger, kunnskap og en skygge. Dette er en flott start med bra fremgang og fortellinger. Denne boken er ganske ulik filmen, selv elsket jeg boken og hatet filmen.

L
Louise – 03.07.2009

– "Eragon" stiller seg i rekken av forfattere som skal hoppe etter Tolkien, og Paolini består testen. Etter at man er vant med at han har noen likhetstrekk med Tolkiens univers, ser man ulikhetene, finessene og det spennende med universet i "Eragon". Det er en spennende bok om magi, tyranni og myter uten å bli klisjefylt som mange bøker har blitt før. Boken bærer av og til preg av å ha blitt skrevet av en 16-åring, både språk- og innholdsmessig, men er til slutt en utrolig spennende bok med et rikt og detaljert univers og troverdige karakterer. Har du ikke lest denne så gjør det! Det er en perfekt bok for lange sommerdager.

S
Signe – 18.04.2009

– Dette synes jeg er den beste boka i Arven-trilogien. Eragon er foreldreløs og bor hos onkelen hans Garmann og Roran fetteren hans. Den handler om Eragon som går på jakt og finner en blå, skinnende stein. Eragon tror den er verd mye, men Slogum, en fæl mann, vil ikke selge kjøtt til Eragon, Horst kommer inn og hjelper Eragon. En kveld klekker egget og Eragon blir skikkelig forbausa, han hadde ikke ventet en drage! Dager går og Eragon kaller den safirblå dragen Safira. En dag da han går hjem kommer Safira og tar ham med seg et annet sted. Da de kommer hjem at ser de noe skikkelig skrekkelig. Huset deres er rett og slett blitt angrepet, men hva har skjedd med Garmann?

I
Izzy – 23.07.2007

– Før beskyttet drageridderene folket. Ingen kunne slå dem, unntatt en av deres egne. Drageridderen Galbatorix blir sulten på makt og dreper de andre dragerytterene. Nå er han den eneste som er igjen med makten. Han tar over Riket og blir konge. Eragon finner en blå stein i skogen. Det er i hvert fall det han tror det er, men det viser seg å være noe ganske annet. Steinen er et drageegg. Eragon er blitt valgt ut til å bli en dragerytter. Livet hans blir snudd på hodet. Nå er han den eneste untatt kongen som har en drage. Bli med på dette spennende eventyret og drøm deg bort i en magisk verden. Liker man fantasysjangeren, er denne boka absolutt verdt å få med seg.

V
Vera – 25.01.2007

– Jeg har lest "Eragon" og synes det var en spennende bok om en helt vanlig gutt som finner en stein som viser seg å være et drageegg. Dragen velger å leve sammen med Eragon og deres store eventyr er i gang. Det skjer mye trist i begynnelsen av boka men det er utrolig spennende å følge utviklingen mellom Eragon og dragen hans Safira. I tillegg møter man en annerledes verden med alver og dverger. Deres levemåte blir nøye forklart i boken og jeg hadde ingen problemer med å se det for meg. Gleder meg til å se filmen. Boka anbefales alle!

K
Krizze – 29.12.2006

– Det starter med en fattig bondegutt som heter Eragon. Han bor hos onkelen Garmann og fetteren Roran. Den egentlige fortellingen begynner da Eragon finner en blå stein i skogen, han ANER ikke hva det er. Men Eragons problemer har så vidt begynt da egget klegges og han finner ut at det er et drageegg. Sammen med en gammel "historieforteller" drar han ut for å gjøre sin plikt som en utvalgt drageridder. Men det er ikke alltid lite enkelt da det skal vise seg at han er ikke så lite forelsket. På sin reise mot Varden møter han forræderi, sorg innsides alt han noen gang har følt, kjærlighet, fare, skrekk og vennskap. Da alt plutselig ser ut til å være tapt, reiser et nytt håp og mot seg. Men nå er det ikke sikkert at Eragon vil overleve...

R
Roy – 21.12.2006

– Liker du Haikrens guide til galaksen? Eller er du på jakt etter et stort og spennende eventyr? Da er Eragon perfekt for deg. Vi følger den 15 år gamle gutten Eragon fra starten hans som en fattig sønn, helt opp til en dragestyrende helt som et helt land må sette sin lit til for å redde landet deres fra ondskapen. Så Eragon må få tankene sine vekk fra å skaffe mat til familien sin, til og finne ut hvordan han skal styre dragen, og hvordan han skal kjempe mot ondskapen som truer med å ta over Landet som de kjenner det.

C
Chris – 28.10.2006

– Denne boken handler om den fattige bondegutten som heter Eragon. En dag finner Eragon en blank, blå stein i skogen og det han tenker er at han kan ta den med seg å selge den og så bruke pengene til å forsørge familien sin gjennom vinteren. Steinen viser seg å være et drageegg, og så snart står Eragon midt oppi en kamp mellom krefter som er like gamle som det mektige riket selv. Det enkle livet hans blir revet i filler, fra den ene dagen til den neste. Han blir kastet inn i en farlig verden av trollmakt og av mørke krefter. Dette er virkelig en bok som er utrolig spennende og du klarer nesten ikke slutte å lese den fordi den rett og slett er alt for spennende til å legge fra seg. Jeg kan låve deg at dette virkelig er en bok for deg som spesielt liker Harry Potter, Ringenes Herre og Narnia bøkene. Dette er absolutt den perfekte boken. I tillegg er det blitt laget film av disse bøkene og de er det bare å glede seg til.

T
Toril – 10.10.2006

– Eragon er trolig den beste boka jeg har lest. Den er spennende, bra skrevet og lett å leve seg inn i. Jeg har lest den på norsk to ganger, og har planer om å lese den en tredje gang på engelsk, så jeg kan trygt si at dette ikke er en kjedelig bok. Det er den første boka i en triologi, hvor bok to har kommet ut på engelsk. Den handler om den unge gutten Eragon som finner en blank, blå stein i skogen. Han har planer om å selge den, så familien har penger til mat vinteren over, men det viser seg å være et drageegg. Eragon dras inn i en kamp mellom krefter like gamle som Riket selv... Jeg vil absolutt anbefale de som ikke har lest den, til å lese den. Den er tykk, men man kommer til å ønske at den var lengere. Det er den jo også da, men den er bare ikke kommet på norsk enda. Til slutt vil jeg bare nevne at forfatteren, Christopher Paolini, var bare rundt 16 år da han startet å skrive Eragon, noe som er ganske imponerende.

T
Toril – 03.08.2006

– Eragon er en av de beste bøkene jeg har lest, og er utrolig bra skrevet. Vi møter gutten Eragon, som finner noe han tror er en blank, blå sten, og vil prøve å selge den. Men han finner etter hvert ut at det er et drageegg, og han gjemmer det i skogen. Snart klekker det, og han finner en venn i den lille dragen, som egentlig skulle ha vert utryddet. Problemet er at noen fremmede begynner å lete etter dragen, som Eragon har døpt Safira, og snart må de dra ut på en farefull ferd, hvor de møter mange utfordringer. Eragon er den første boka i en triologi, og burde absolutt leses. Den er spennende og levende, og det er lett å sitte i timer av gangen og bare leve seg inn i handlingen. Rett og slett fantastisk!

b
beate – 23.07.2006

– Eragon er den beste boka eg noken gong har lest, kanskje beire enn Harry Potter...? Eragon er en vanlig gutt på 15 år, han bor hos onkelen Garmann og fetteren Roran på ein gård med masse arbeid. En dag Eragon er på jakt i fjellkjeden Ryggen, finner han en nydelig blå stein. Han tenker at han skal kjøpe kjøtt for den, siden han ikkje hadde fanget noke. Men han får ikkje seldt den. Noke som er heldig for han, siden det viser seg at steinen er et drageegg. Eragon og dragen legger ut på et fantastisk og farlig eventyr! Eragon er en vanvittig bra bok! Det er en bok du ikkje kan legge fra deg, vertfall ikkje på slutten! Så spennende er den! Eg gleder meg til den neste boka kjem ut!

-
-Ikorn – 19.06.2006

– Eragon er en fattig, foreldreløs gutt som bor hos onkelen sin. En dag finner han en mystisk, blå stein som senere viser seg å være et drageegg. Dermed blir han den første nye drageridderen på over hundre år. Den eneste andre drageridderen er den onde kongen av landet Eragon bor i, og Eragons skjebne blir å kjempe mot ham. Jeg hadde hørt både mye bra og mye dårlig om Eragon før jeg begynte å lese den. Den er langt fra den beste boka jeg har lest, her er det for mye som er "lånt" fra Ringenes Herre, Tidshjulet og andre store fantasyverk. Men når man tar hensyn til at forfatteren var femten år da han skrev den, er den slett ikke dårlig. Noen av tingene som skjer er altfor lette å gjennomskue, men alt i alt vil jeg nok si at det er en helt grei fantasybok.

I
Ida – 15.01.2006

– Eragon er en av de beste fantasy bøkene jeg noen gang har lest! Boken er HELT suveren! Språket Christpoher Paolini bruker er avansert og velformulert. Handlingen er så god som noen fantasy bok kan være.
Vi møter den femtenårige gutten Eragon. Han har vokst opp på et ganske normalt vis, sammen med onkelen sin og fetteren. Eragon vet ikke hvem faren sin er og har aldri truffet moren. Eventyret hans begynner en dag han ferdes i den fryktede fjellkjeden "Ryggen". Her finner han en nydelig blå stein, som senere viser seg å være et daregeegg. Eragon oppforstrer dragen. Men det er umulig å holde den skjult. Dette fører Eragon ut på en livsfarlig flukt..
Jeg elsker Eragon! Boken er så nydelig godt skrevet og så sinnsykt bra! Sidetallet er hellr ikke å klage på. Dette er en bok jeg stiller på samme høyde som Harry Potter. Eragon vil jeg garantert lese igjen. Boken var for god til bare å lese en gang. Anbefales!

I
Ida – 11.01.2006

– Jeg må si jeg hadde høye forventninger til Eragon allerede fra begynnelsen. Etter å ha hørt så mye bra om boken, gledet jeg meg virkelig til å lese den! Og Eragon gikk over all forventning!! Vi møter femtenåringe Eragon som lever sammen med onkelen og fettern sin. De driver jord og det er alltid mye som skal gjøres. Eragon er en svært spesiell og fryktløs gutt. Han er den eneste som tør å ferdes i fjellkjeden "Ryggen".. Så en dag da Eragon er ute på jakt i ryggen finner han en spesiell blå stein. Han tar den med seg i håp om å selge den for en slant. Men det Eragon ikke vet er at steinen er ett drageegg! Og dragene er egentlig utryddet. Her starter Arven-triologien og Eragons fantastiske eventyr!
Chrisopher Paolini skriver virkelig bra! Jeg elsker måten han skriver på og måten han formulerer setningene. Historien er knakende god -ja den beste siden Harry Potter vil nå jeg si, hvis ikke enda bedre!
Dette er en bok jeg har opparbeidet med stoor forkjærlighet for! Jeg elsker Eragon! Den er fantastisk bra! Dette er en bok jeg anbefaler på det sterkeste. Et mesterverk innen fantasy-litteratur!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Eragon:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv