Margrete 1.

Margrete 1.

; Jenny Jordahl (Illustratør)

Like etter Svartedauden ble det født en liten jente som het Margrete. Hun skulle bli den aller første dronningen av Danmark-Norge. Historien om hennes liv er like spennende som et eventyr! Les mer
Vår pris
227,-
Spar
22,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Innbundet
Vår pris: 227,-
Spar: 22,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Dronning Margrete - vår første dronning!

Like etter Svartedauden ble det født en liten jente som het Margrete. Hun skulle bli den aller første dronningen av Danmark-Norge. Historien om hennes liv er like spennende som et eventyr!

Da Margrete var ti år, ble hun giftet bort og sendt til Norge. Som syttenåring fikk hun sitt første og eneste barn, mens hun bodde på Akershus slott. I en tid da kvinner hadde få rettigheter, ble hun en sterk og handlekraftig monark over hele Norden. Faktisk er hun den (til nå) eneste regjerende dronning i Norge! 

Denne boka er som en liten roman om livet hennes, spesielt om det som skjedde da hun var barn og ungdom. I faktaboksene kan du lese hva vi vet helt sikkert, mens resten av teksten handler om livet hennes, sånn som forfatteren antar at det må ha vært.

 Jenny Jordahls tegneserieaktige illustrasjoner gir et muntert sideblikk på de historiske hendelsene. Hun har tidligere illustrert ‘Elizabeth 1.’ i samme serie, samt ‘60 damer du gjerne skulle ha møtt’. I tillegg er hun fast tilknyttet Aftenposten Junior med spalten Grønne greier. 

Linn T. Sunne er barne- og ungdomsbokforfatter. Hun har to ganger vunnet Brageprisen i kategorien Barne- og ungdomsbøker. Dette er hennes andre faktabok for barn.

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 71
ISBN: 9788205506268
Utgave: 1. utg.
Alder: Barn 9-12
Format: 22 x 18 cm
Nr: 8120749
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger