Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Bestselgere Registrer deg

Ærlighetsminuttet

17 år gamle Frida får vite at hun har fått en alvorlig øyesykdom som kan gjøre henne blind. Hun bestemmer seg for å flykte fra alt. Med interrailbillett og lånte penger reiser hun til Italia. Frida vil se det vakreste i verden - før det er for sent. Les mer

0,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
17 år gamle Frida får vite at hun har fått en alvorlig øyesykdom som kan gjøre henne blind. Hun bestemmer seg for å flykte fra alt. Med interrailbillett og lånte penger reiser hun til Italia. Frida vil se det vakreste i verden - før det er for sent. I Firenze møter hun kunstnerden Jakob som skal skrive en artikkelserie i Frelsesarmeens magasin Krigsropet om korsfestelsen i europeisk billedkunst - hvordan dette motivet har utviklet seg gjennom århundrene, og hvordan de store kunstnerne har tolket det. Jakob tar Frida med på en ny reise, og lærer henne å se med nye øyne. På kunsten, på seg selv - og på Jakob.

"Ærlighetsminuttet" ble nominert til Tysklands største litteraturpris for ungdomsbøker, Deutscher Jugendliteraturpreis.

Dette er en e-bok.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203253799
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

-
-Ikorn – 15.04.2006

– I Ærlighetsminuttet møter vi 17 år gamle Frida som er overbevist om at hun kommer til å bli blind. Derfor reiser hun til Firenze for å se vakre ting mens hun kan, og der møter hun kunstneren Jakob og blir forelsket i ham. Sammen reiser de rundt i Europa for å se på kunst. Boka er rett og slett vakker, Frida blir skildret med stor innlevelse og leseren føler virkelig med henne. Noen ganger kan det kanskje bli litt mye kunsthistorie, men det er en viktig del av handlingen i boka, så vi kan la det passere. Jeg synes nok dette er sortlands beste bok, de jeg har lest tidligere appellerer ikke til meg på samme måte. Jeg anbefaler alle som noe gang har vært forelsket å lese denne.

S
Stiinius – 03.04.2006

– Det kan vera vanskeleg å forstå korleis det faktisk er å vite at du kan bli blind. Det synst eg denne boka prøver å forklare. At du skal leve dagen som det var den siste. Reise ut og oppleve verden! Men boka pressenterer kanskje litt mange kunstnarar og bileta deira på ein gong. Det blir litt vanskeleg å huske alle etterpå. Særleg for ungdommar, som ikkje pleier å vera spesielt kunstinteresserte. Men det er godt fortalt om dei, på ein lærerik måte. Sjølv synst eg at ein liksom blir tvinga til å lære om dei på ein positiv måte. Jacob fortel ikkje slik som ei gammal historiebok, men som ein forståelsesfull lærar. Alt i alt ei kjempe bok!

O
Ole – 26.01.2006

– Kva ville skjedd viss du var dønn ærleg eit heilt minutt kvar 14. dag? Etter å ha lese denne boka forstår eg meir om korleis vi ofte dekkjer oss bak kvite løgner, og kor farleg det er å sleppe sanninga laus. "Ærlighetsminuttet" er ei vakker bok, og gir eit innsiktsfullt og nært bilete av Frida som gjerne vil sjå det vakraste før ho mister synet. Vi blir ført gjennom moderne kunsthistorie, samstundes som vi kjem nært innpå to ungdomar som kjempar med kjensler, tankar, livet og sjølve sanninga. Historia er fortalt på ein måte som gjer at eg føler eg nesten kjenner Frida og Jakob. Eg anbefalar boka til alle som er interesserte i filosofi, kjærleik og den ærlege sanninga.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ærlighetsminuttet:

1814

Jon Ewo
Nedlastbar lydbok 
179,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv