Julia Kahrs: Noor og miniatyren

Noor og miniatyren

«Sjarmerende vilter ... Julia Kahrs er tilbake med en ny fartsfylt og lettslukt barneroman.»

I fjor begeistret hun unge lesere med Familien Brattbak som hun mottok både Brageprisen og Kritikerprisen for. Nå er Julia Kahrs tilbake med en ny sjarmerende bok som garantert vil glede unge lesere. 

Les mer
Leserfavoritt
Ungdom
Populær
Vår pris
262,-
Spar
37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 262,-
Spar: 37,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

En ganske alminnelig dag oppdager Noor noe helt ualminnelig i kjelleren. En miniversjon av seg selv! Hvorfor i alle dager har Noor fått en miniatyr?

Men kanskje er det nettopp en miniatyr hun trenger? For i tillegg til plagsomme klassekamerater og enorme mengder lekser, har Noor prestert å melde seg på skolens juleshow - uten å ane hva hun skal framføre. Og da omstendighetene rundt juleshowet blir uventet farlige og mistenkelige, er det godt å ha en lur miniatyr på laget sitt.

Kahrs debuterte med eventyrromanen Sølvrevene i 2009. Siden den gang har hun skrevet flere romaner for mellomtrinnet, der hun ikke er redd for å gå inn i det absurde og groteske. Bøkene hennes blir ofte beskrevet som uforutsigbare, magisk-realistiske og ville.

Kahrs fikk sitt store gjennombrudd med Familien Brattbakk i 2022, som hun mottok Brageprisen og Kritikerprisen for. Men det var ikke bare voksne lesere som lot seg begeistre, Kahrs ble også nominert til bokslukerprisen for den originale historien sin. 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 186
ISBN: 9788205580428
Utgave: 1. utg.
Alder: Barn 9-12
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8216282
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Sjarmerende vilter ... Julia Kahrs er tilbake med en ny fartsfylt og lettslukt barneroman.»

«For en lykke det er at det da fins forfattere som Julia Kahrs, som ivaretar ni til tolvåringenes leseglede og fantasi. På Roald Dahl-aktig vis griper Kahrs tak i de villeste og mest befriende «tenk om»-innfallene og drysser ut den ene fullstendig uforutsigbare, hjertevarme barneromanen etter den andre så det er en fest å lese. (...) Tiåringen hjemme konkluderer slik, helt enkelt: Den var superbra!»

«grepet med å ha en snill og frekk liten miniatyr av seg selv på skulderen til trøst og fanteri, er forlokkende og morsomt. ... En julete påskekrim er herved servert.»

«Noor og miniatyren er underholdende og velskrevet, full av humor og tempo.»