Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Pulverheksa og plageånden

Plageånden kommer ut av ei flaske. Nå fyker han rundt og plager både Hokus og Pokus og alle de andre. Det hjelper ikke at Pulverheksa ber han slutte. Kan Politimannen hamle opp med Plageånden, eller kan Pulverheksa og vennene hennes klare å bli kvitt ham alene? Dette er den sjette boka om Pulverheksa. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag
Plageånden kommer ut av ei flaske. Nå fyker han rundt og plager både Hokus og Pokus og alle de andre. Det hjelper ikke at Pulverheksa ber han slutte. Kan Politimannen hamle opp med Plageånden, eller kan Pulverheksa og vennene hennes klare å bli kvitt ham alene? Dette er den sjette boka om Pulverheksa.

Medlemsvurdering:
Forventningene var store da vi åpnet den sjette pulverheks-boka, etter å ha hatt mye glede av de andre bøkene i serien. Og verken den voksne høytleseren eller 5-åringen i armkroken ble skuffet. Pulverheksa og plageånden handler om erting, og plageåndens irriterende oppførsel er noe alle barn vil kjenne igjen, enten fra barnehagen eller fra søskenkrangler. Plageånden lager ertete tulleregler, og dermed bringer forfatteren rim og regler inn som et nytt element i forhold til tidligere bøker. Og for store barnehagebarn er rim og regler nesten alltid en slager - så også her. Det morsomme universet der språklige uttrykk blir personifisert, er et artig og originalt konsept, og det gir boka en unik plass i bildebok-sjangeren. Anbefales varmt!

Tobarnsmamma

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Omnipax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
38
ISBN
9788253030364
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2006
Format
20 x 19 cm
Serie
Pulverheksa

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

T
T – 22.09.2009

– Bøkene om Pulverheksa er populære for barn, og mine barn er ikke noe unntak. Bøkene har et ganske fastlagt persongalleri som alltid er med: Pulverheksa og hennes to beste venner: katten Hokus og kråka Pokus. I tillegg er også alltid politimannen, tyven, krokodillen, suppegjøken og småtrollene med. Handlingen settes ofte i gang av et problem, som pulverheksa skal hjelpe til med å løse, både med kløkt og magi. Når problemet så er løst, er alle glade, og ting kan gå tilbake til det normale igjen. Alle bøkene avsluttes også med en fest for alle vennene, og at Pulverheksa, Hokus og Pokus kan gå og legge seg i sengene sine om kvelden. Denne repetisjonen og gjenkjennelsen er viktig og morsom for barn. Og samtidig som historien er enkel, er den likevel kompleks og aktiverende når man er i gang. Her blir Pulverheksa plaget av Plageånden, en ånd fra en flaske, og han vil ikke slutte, enda Pulverheksa ber ganske pent. Det er en morsom historie, med humor både for voksne og barn.

T
Tobarnsmamma – 02.04.2006

– Forventningene var store da vi åpnet den sjette pulverheks-boka, etter å ha hatt mye glede av de andre bøkene i serien. Og verken den voksne høytleseren eller 5-åringen i armkroken ble skuffet. Pulverheksa og plageånden handler om erting, og plageåndens irriterende oppførsel er noe alle barn vil kjenne igjen, enten fra barnehagen eller fra søskenkrangler. Plageånden lager ertete tulleregler, og dermed bringer forfatteren rim og regler inn som et nytt element i forhold til tidligere bøker. Og for store barnehagebarn er rim og regler nesten alltid en slager - så også her. Det morsomme universet der språklige uttrykk blir personifisert, er et artig og originalt konsept, og det gir boka en unik plass i bildebok-sjangeren. Anbefales varmt!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Pulverheksa og plageånden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv