Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Verdens første ballongferd

"(...) et fengslende kappløp (...) Spennende lesing med rot i virkeligheten."

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

En kveld i november 1782 får franskmannen Joseph Montgolfier en idé, etter å ha sett en liten papirpose bli virvlet opp av den varme luften i peisen. Hvis en liten pose kan lette med varmluft, må vel en stor pose kunne gjøre det samme? Kanskje en pose stor nok til å frakte mennesker? Sammen med broren Étienne går han igang med forsøk og eksperimentering. Les mer

149,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
En kveld i november 1782 får franskmannen Joseph Montgolfier en idé, etter å ha sett en liten papirpose bli virvlet opp av den varme luften i peisen. Hvis en liten pose kan lette med varmluft, må vel en stor pose kunne gjøre det samme? Kanskje en pose stor nok til å frakte mennesker? Sammen med broren Étienne går han igang med forsøk og eksperimentering. Dette kommer snart Det Kongelige Vitenskapsakademiet i Paris for øre. De vil ha seg frabedt at to simple sønner av en papirfabrikkeier skal ta æren for noe de selv forgjeves har forsøkt å få til i flere år, og snart er et kappløp i gang. Et kappløp som skal komme til å inkludere både Ludvig XVI, Marie-Antoinette samt ei and, en hane og en sau.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202611781
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018

Lytt til utdrag

Anmeldelser

"(...) et fengslende kappløp (...) Spennende lesing med rot i virkeligheten."

Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

"... en bok også tenåringer og voksne vil kunne glede seg over, både morsom og lærerik på én gang. Rui Tenreiros tegninger balanserer fint mellom løssluppen humor og historisk korrekthet, og passer dermed perfekt til teksten."

Lars Døvle Larsen, Tønsberg Blad

"Historien er spennende og morsomt fortalt, og bokas store format gjør at de flotte illustrasjonene i lyse farger virkelig kommer til sin rett. Her er det mye å snakke om - en bok som er ypperlig til høytlesning."

Marit Hulleberg, Gjøvik bibliotek, Oppland Arbeiderblad

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Verdens første ballongferd:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv