Gigantsalget er utvidet: inntil -70% på varer!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Dømte kvinner

Om norske forbrytere.

De fleste lovbrudd blir begått av menn, og det er ofte dem vi hører om. Men også kvinner har stått for grufulle handlinger opp igjennom historien. I denne boka får leseren møte 11 kvinner som er dømt for ulike forbrytelser i Norge, fra 1600-tallet fram til i dag. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 1 virkedag
Om norske forbrytere.

De fleste lovbrudd blir begått av menn, og det er ofte dem vi hører om. Men også kvinner har stått for grufulle handlinger opp igjennom historien. I denne boka får leseren møte 11 kvinner som er dømt for ulike forbrytelser i Norge, fra 1600-tallet fram til i dag. Noen har ikke gjort noe galt ut fra dagens lover, mens andre har gjort forferdelige forbrytelser mot andre.

Linn T. Sunne forteller levende om Lisbeth Nypan som ble dømt for trolldom i 1677 - etter at naboene hadde anmeldt henne for å utøve svart magi. Vi får deretter høre om et spøkelse som gikk igjen og vitnet om et barnedrap i Nordland, og om en tjenestejente fra Skien som startet en brann og stjal penger fordi hun ville gifte seg. Her er også historier om nyere forbrytelser, om spionen Gunvor Galtung Haavik som sviktet landet på grunn av kjærlighet, om Orderud-saken og om en hyggelig svindler som fremdeles lever.

For barn og unge som liker spennende, korte historier fra virkeligheten.Linn T. Sunne er barne- og ungdomsbokforfatter, og har vunnet Brageprisen to ganger for skjønnlitterære bøker. Hun har også skrevet biografier om kjente historiske kvinner: Elizabeth 1., Margrete 1., Katarina den store, Kleopatra og Enkekeiserinne Cixi.

Kristian Krohg-Sørensen er journalist og tegneserieskaper. Han står bak den prisbelønte boka Gulosten og har også illustrert faktabøker for barn, som Den norske slavehandelen og Nattmannen.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
62
ISBN
9788205545946
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
25 x 17 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Dømte kvinner:

Snitch

Arne Svingen
Innbundet 
272,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Berlin
Ny!

Berlin

Helge Jordheim
Innbundet 
437,- 499,-
 

Verden

Simon Sebag Montefiore
Innbundet 
437,- 499,-
 
Katla
199,-

Katla

Luit van der Tuuk
Innbundet 
199,- 399,-
 
Verden
Ny!

Verden

Simon Sebag Montefiore
Innbundet 
437,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv