Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Vi skal aldri glemme

Norge er okkupert av tyskerne. I denne boken følger vi en gruppe unge motstandsfolk i Oslo. Det illegale arbeidet er risikabelt, nazistene har sympatisører over alt og krigshverdagen blir stadig mer krevende og motstandsarbeidet farligere. Les mer

299,-
Nedlastbar lydbok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Norge er okkupert av tyskerne. I denne boken følger vi en gruppe unge motstandsfolk i Oslo. Det illegale arbeidet er risikabelt, nazistene har sympatisører over alt og krigshverdagen blir stadig mer krevende og motstandsarbeidet farligere. Stadig flere av motstandsfolkene blir tatt, flere blir torturert, andre må gå i dekning. Ekteparet Siri og Lars Håve er aktive i mostandsarbeidet. De har tre små barn og blir tvunget til å flykte til Sverige. Det blir en farefull ferd: "De har nettopp tatt 30 mann ved grensen på det stedet vi skulle kjøre. Vi må snu. Reise tilbake igjen! spurte Siri vantro. Dessverre, sa føreren. Vi kan ikke ta risikoen. Det går tog innover om en time. Hvor skal vi mamma? spurte Berit. Tilbake til Oslo, svarte Siri. Hjem til oss selv? Nei, Berit, ikke spør, er du snill. Det finnes et hotell like her borte, sa føreren. Han var en liten lyshåret mann, og det så ut som han var riktig lei for dette her. Han tok Lillebet fra Siri og bar henne bort til hotellet. Siri stanset rådvill på trappen. Er det trygt nok her, Lars? spurte hun. Jeg håper det, sa Lars, og den unge mannen nikket.»

Evi Bøgenæs og ektemannen var selv aktive i det illegale arbeidet under andre verdenskrig. I tillegg til å kaste lys over farene forbundet med dette, skildrer Vi skal aldri glemme også flere av krigshverdagens utfordringer med matrasjonering, bombetrusler og forfølgelse. Vi skal aldri glemme ble første gang utgitt i 1945.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202813239
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Vi skal aldri glemme
Serie
Bøgenæs beste 11

Lytt til utdrag

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vi skal aldri glemme:

Alva

Hilde Hylleskaar
Innbundet 
299,- 329,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv