Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Gutt

fortellinger fra barndommen

Les om den forunderlige oppveksten til mannen bak bøker som "Matilda", "SVK", "Heksene" og "Charlie og sjokoladefabrikken".
Det er snart 100 år siden Roald Dahl ble født, og barndommen hans minner lite om hvordan vi har det i Norge i dag. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 1 virkedag
Les om den forunderlige oppveksten til mannen bak bøker som "Matilda", "SVK", "Heksene" og "Charlie og sjokoladefabrikken".
Det er snart 100 år siden Roald Dahl ble født, og barndommen hans minner lite om hvordan vi har det i Norge i dag. Men mye av det han opplevde er forunderlig og fascinerende å lese om. I denne boken forteller han om noe av det som gjorde mest inntrykk på ham.

Dette er ingen selvbiografi full av alskens kjedelige detaljer, men fortellinger fra tiden han gikk på skolen og like etterpå som brente seg fast i hukommelsen hans. «Noen er morsomme. Noen gjør vondt. Noen er ubehagelige ... Alle er sanne,» sa Roald Dahl om minnene.

Les om den tøffe skolehverdagen og de forferdelig strenge lærerne, om hvordan han og vennene lurte damen i godtekiosken med en død mus og ble straffet på det grusomste, om den gangen han mistet nesen og fikk den sydd på igjen på spisebordet, om sommerferiene i Norge og mye, mye mer.

Medlemsvurdering:
Denne boka gir virkelig mange gode opplevelser. Historiene fikk meg til å le, gråte, smile og mimre tilbake til egen barndom. Roald Dahl kunne kunsten å skrive, og språket han bruker gjør at men nærmest føler seg tilstede i handlingen. Mange steder er det tydelig at handlingen er settt gjennom en ung gutts øyne; med både overdrivelser og underdrivelser deretter. For meg finner bokas absolutte klimaks sted i godtebutikken som ligger ved skolen Roald Dahl gikk på.. Jeg vil ikke røpe hva det er, men anbefaler alle å lese denne boka, Den er svært underholdene, og ingen kommer til å angre på å ha lest den! Terningkast seks!

Trine

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
181
ISBN
9788205453098
Utgave
6. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Boy : tales of childhood
Format
24 x 18 cm
Serie
Roald Dahl

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Kunders vurdering

A
Alexanderkg – 20.03.2006

– Jeg hadde ikke så gode forventninger til boka da jeg lånte boka på biblioteket, men det skulle ikke mer enn noen få sider til før jeg forsto at jeg hadde tatt feil! Denne boka, som Roald Dahl selv ikke kaller en selvbiografi, er en engasjerende og morsom bok hvor vi får innblikk i hans eventyrlige verden som ung og ikke minst hvordan hans barndomsminner ga inspirasjon til de senere klassikerne han skrev. Som mange av oss kjenner til, har R. Dahl en fantastisk måte å fortelle på, og dette gjør boka til en bok å drømme seg vekk med. Det er gøyalt å ta del i hans opplevelser, men samtidig inneholder boka også litt sammfunnskritikk over det engelske skolevesenet på hans tid. Det virker derimot etter min mening bare godt for boka. Skal jeg beskrive den med ett ord, må ordet være: Eventyrlig!

A
Anna – 20.03.2006

– Jeg var en stor Roald Dahl fan når jeg var liten, men det var ikke før jeg ble voksen at jeg leste denne boka. Dahls skriver veldig humoristisk om sin egen barndom, spesielt likte jeg episoden med godtebutikkinnehaveren, som man nesten føler får som fortjent når man ser det hele gjennom Dahls øyne. Boka bygger på en rekke episoder som skjedde i Dahls barndom, og man kan lese favorittdelene sine om og om igjen. Også veldig gøy å lese om Norge sett fra Dahls øyne. Selv om foreldrene var norske, var han jo født og oppvokst i England, mest oppdratt av sin britiske stemor, og man kan virkelig føle kjærligheten mellom de to i boka. Mye trist skjedde i Dahls barndom, men han får oss alikevel til å forlate boka med et smil om munnen.

T
Trine – 24.10.2005

– Denne boka gir virkelig mange gode opplevelser. Historiene fikk meg til å le, gråte, smile og mimre tilbake til egen barndom. Roald Dahl kunne kunsten å skrive, og språket han bruker gjør at men nærmest føler seg tilstede i handlingen. Mange steder er det tydelig at handlingen er settt gjennom en ung gutts øyne; med både overdrivelser og underdrivelser deretter. For meg finner bokas absolutte klimaks sted i godtebutikken som ligger ved skolen Roald Dahl gikk på.. Jeg vil ikke røpe hva det er, men anbefaler alle å lese denne boka, Den er svært underholdene, og ingen kommer til å angre på å ha lest den! Terningkast seks!

L
Lyn Gordon – 15.10.2005

– Gutt er fortellingen om Roald Dahl. Ikke Roald Dahl, prisbelønnet forfatter, men Roald Dahl, liten britisk snørrunge og småsjarmør. Et herlig, nostalgisk lite innblikk i barndommen til en av våre beste forfattere og historiefortellere. Gjennom en rekke episoder, fortalt med Dahls sedvanlige humor og sylskarpe sarkasme, får vi et innblikk i begivenheter som, i all sin bedragerske enkelhet, har formet det syke sinnet som ble Roald Dahl.
Spesielt liker jeg episodene fra ferielandet Norge, sett gjennom Roald Dahls øyne. Selv om han framstiller oss ganske romantisk, er det slett ikke rosenrødt. Snarere lettere nedverdigende på en kjælig måte, og selvfølgelig helt rav ruskende galt, samtidig som det er skremmende nærme sannheten.
Er dette den viktigste Roald Dahl-boken du kan ha i hylla? Nei, men om du vil vite mer om han som skrev noen av yndlingsbøkene dine, bør du absolutt plukke opp denne.

J
JN – 27.09.2005

– Boka er godt skrive, og lett å lese. De som leser boka vil oppfatte den som en litt annerledes selvbiografi. Handlingen går føre seg i England, og handler endel om da han gikk på skole der. Han skriver også om elleville ferieturer til hjemlandet hans, Norge. Hans beskrivelser, er som i kjent Dahl-stil, til å få latterkrampe av! Det er mange Roald Dahl fans i Norge, og for de som ikke allerede har lest "Gutt" så anbefaler jeg boka på det sterkeste. Morsomme og litt pinlige historier fra hans barndom gjør at du blir hekta på boka fra første stund.

T
Taase – 20.07.2005

– Historien om Roald Dahl er en artig og velskrevet bok i god Roald Dahl-stil. Når en leser boka om livet hans er det skjønner en hvorfor bøkene hans er så fantasifulle. I innledningen så sier forfatteren klart ifra at det ikke er noen selvbiografi, men på mange måter er det det. Mange ting kan sies om boka, men den er ihvertfall ikke kjedelig. Forfatterens sprudlende språk leder oss gjennom historier fra barndommen hans fram til han er nærmere tredve. Vi får høre små, spennende historier fra oppveksten. Boka er absolutt å anbefale. Spesielt for Roald Dahl-fans

O
Oswald – 22.10.2004

– Dette er historien om Roald Dahl som liten. Det er som sikkert noen allerede visste del en av hans biografi som består av to verker: nemmelig Gutt (Boy) og På egne vinger (Going Solo). Etter min mening er denne første delen helt klart den beste. Dessuten passer den for en mye større aldersgruppe. I utgangspunktet var jeg veldig negativ angående denne boka. Jeg mente at det jeg hadde lest av biografier var nok til å si at det ikke akkurat er noe for meg. Denne boka derimot likte jeg veldig godt! Jeg vet i grunn ikke hva som er så bra med den, men den er en av de beste bøkene jeg har lest. Den er tvers i gjennom et mesterverk fra side 1 og ut boka. Den er alt man kan ønske seg: morsom, tragisk, spennende og motbydelig (i morsom forstand så klart). Hvis du skal kjøpe en bok av Roald Dahl som du kan lese noen ganger er dette min anbefaling!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Gutt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

SVK

Roald Dahl
Innbundet 
272,- 299,-
Lucia
Ny!

Lucia

Bernard Minier
Innbundet 
429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv