Mattemagi

over 100 morsomme, magiske, praktiske og nyttige matematikkøvelser for trent og utrent

; Geir Florhaug (Illustratør) ; Håvard Tjora (Illustratør)

Lag ditt eget kodehjul, bygg en bro av spaghetti eller imponer med overføring av krefter med vektstang - matte er overalt og det kan til og med være morsomt! Les mer
Vår pris
272,-
Spar
27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 272,-
Spar: 27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Om boka

Håvard Tjora, mest kjent som læreren i TV-serien Blanke ark, har skrevet en inspirerende bok om matematikkens hemmeligheter. Det virker kanskje rart at det i det hele tatt er mulig å gjøre matte morsomt, men Håvard Tjoras smittende entusiasme kan overbevise selv den mest gjenstridige mattehater.

Forståelse
Ofte er manglende interesse for et skolefag et uttrykk for at lærerne ikke klarer å motivere elevene ved å vise hva faget kan brukes til. "Hvorfor skal jeg lære dette? Vil jeg noen gang få bruk for algebra?" er vanlige spørsmål. Dessverre for slitne hoder er det sånn at man har mer bruk for matte enn man kanskje innser, både i hverdagen og i yrkeslivet. For å øke matteforståelsen presenterer Tjora matematiske dilemmaer, matteøvelser, underfundige matematiske sannheter. mattenøtter, måling av høyde med tommel og hvordan man kan lage et vannhjul. Forståelse for tall, formler, størrelser og regler gjør at vi kan sammenligne og se ting som ikke ville vært synlige for oss ellers. Skal man for eksempel fortsette med estetiske fag, som arkitektur, fotografi eller design kommer man ikke utenom kjennskap til det gylne snitt. Vil du bli baker må du være god til å beregne forholdstall, og planlegger du å fortsette med tekniske fag er det trolig lurt med en viss interesse for prinsipper for kraftoverføringer - det er matematikk i nesten alt!

Fascinerende "magi"
Leserne blir også kjent med koder og kodespråk, som de kjente kodene til Cæsar og Napoleon. En utrolig praktisk ferdighet er å lære seg fingerganging - det fordrer at du kan gangetabellen til og med femgangen - men så kan du enkelt regne deg fram til seks-, sju-, åtte- og nigangen. Genialt! Andre ting er kanskje mer fascinerende og oppsiktsvekkende enn praktiske, som kapitlene om fraktaler og om Fibonaccis tallrekke. Algebra er både abstrakt og praktisk, og kan faktisk være riktig morsomt, bedre enn sudoku! Lærer du deg trekantens egenskaper, innsikt i areal og volum og Pytagoras berømte setning legger du et superstødig grunnlag som du vil vinne på i mange år. Kjennskap til overføring av krefter med vektstang kan være utrolig praktisk, tenk på dét neste gang du skal rikke på noe tungt!

Oppgaver
I likhet med de fleste fag er matte en disiplin som fordrer øvelse. Jo mer du øver og gjør oppgaver, desto bedre blir du. Jo bedre du blir, desto flere av verdens mysterier vil vise seg for deg: Sneglehuset vil vise fram sine vakre Fibonacci-proporsjoner, snøkrystallenes fraktaler vil trollbinde deg, og sist, men ikke minst: Mattekarakterene vil forhåpentlig få en skikkelig boost! Mattemagi inneholder over 100 morsomme, magiske, praktiske og nyttige matematikkøvelser for trente og utrente hoder.

Fakta