Lemen

Lemen

; Rolf Anker Ims

«Er spontant begeistret. (...) direkte og upretensiøs (...) interessant og samtidig spennende (...) en pageturner. (...) gir et svært interessant bilde av en art som jeg bare visste en ting om: at de blir så sinte at de kan sprekke av det. Hvilket viste seg å være feil.» Oddvar Bull Tuhus, Film og TV»

, Film og TV
Du har kanskje sett lemen av og til? De er veldig søte, og av og til ganske sinte – og i tillegg er de mat for veldig mange andre dyr. Bli bedre kjent med lemenet og fjell-naturen! Les mer
Vår pris
99,-
Spar
150,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Vår pris: 99,-
Spar: 150,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Storkunde?
Vi gir kvantumsrabatt! Les mer

Lemen – det viktigste dyret i fjellheimen!

Du har kanskje sett lemen av og til? De er veldig søte, og av og til ganske sinte – og i tillegg er de mat for veldig mange andre dyr. Bli bedre kjent med lemenet og fjell-naturen!

Denne unike, gjennomillustrerte faktaboka handler om det lille, hissige fjelldyret lemen, og om hva lemenet betyr for andre planter og dyr på fjellet. Og det er slettes ikke lite: Lemenet er et lite dyr med en stor gjerning, og endelig har det fått sin egen bok!

Lemenår
Hva er et lemenår? Enkelte år kryr det av lemen i fjellet, de piler bokstavelig talt mellom føttene på oss. Andre år er det ganske få Lemenårene har helt siden istiden vært et livgivende pulsslag i fjellnaturen hvert tredje til femte år. Når de er mange, utgjør de en veldig kraft. I fjellet former de landskapet, dyrelivet og plantelivet, og er matkilde for mange rovdyr.

Boka er nydelig gjennomillustrert, og tekst og bilder lar oss komme nært innpå lemenets korte, hektiske og nyttige liv. Ta deg tid til å kikke litt på bakken neste gang du er på fjellet – kanskje ser du lort og små lemen-stier i lyngen, og er du heldig får du hilse på et hissig lite lemen! 

Kirsti Blom er forfatter og har skrevet en rekke bøker, både for barn og voksne. Rolf Anker Ims er professor ved Institutt for arktisk og marin biologi ved Universitetet i Tromsø.

Visste du at:

… lemen kan veie opptil 130 gram? Det vanligste er ca 40 gram.

… bare lemen og svalbardrein kan fordøye mose?

… fjellrev, røyskatt, snømus, snøugler og andre rovfugler er helt avhengig av lemen for å få nok mat til ungene sine?

… lemen av og til reiser seg på to og freser mot oss, selv om vi er MYE større?

… det finnes egne moser som vokser på døde lemen etter et lemenår?

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 62
ISBN: 9788202639006
Utgave: 1. utg.
Alder: Barn 9-12
Format: 22 x 21 cm
Nr: 8153809
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger