Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Ordenes hårreisende hemmeligheter

absurde avsløringer fra språkets spinnville liv

«Ellevilt om ordenes opprinnelse. Burlesk, ufyselig og morsom. Ja, så fengende kan sakprosa for barn være.»

Anne Cathrine Straume, NRK

Årets Bragepris: Beste sakprosabok for barn og unge!

Hvert eneste ord du bruker, har en hemmelighet. Buksen din er oppkalt etter en geitebukk. Nachoen du spiser, er oppkalt etter en meksikansk nese, og du dypper den i guacamole, som betyr 'testikkelsaus'. Dette er så lekent og innsiktsfullt gjort at boka ble kåret til årets beste sakprosabok for barn og unge i 2023. 

«Informativt, ellevilt og humoristisk formidler årets vinner innsikt i utvalgte ords opprinnelse og betydning. Et originalt grep, som skaper framdrift i lesingen og som også stimulerer nysgjerrighet til språket, er at ordene ikke presenteres alfabetisk. I stedet er de plassert under interesseeggende kapitteloverskrifter.» 
Fra Brageprisjuryens begrunnelse

 

Les mer

305,-

349,- Spar: 44,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Hvert eneste ord du bruker, har en hemmelighet.

Buksen din er oppkalt etter en geitebukk. Nachoen du spiser, er oppkalt etter en meksikansk nese, og du dypper den i guacamole, som betyr 'testikkelsaus'.

Språkets morsomste, flaueste og skumleste livshistorier brettes ut som små noveller i "Ordenes hårreisende hemmeligheter", en grenseoverskridende praktbok om etymologi for barn. Boken passer for nysgjerrige barn fra ni år.

"Ordenes hårreisende hemmeligheter" er skrevet av Ragnhild Holmås og illustrert av Henriette Osnes ("Une og skolestarten", 2022). Sammen skaper de er rikt og rampete univers som ligner David Walliams'.

«Ragnhild Holmås er den nye vinen. For henne er det innfallsmetoden og lystprinsippet som gjeld. Sist nokon gjekk så iherdig og motkulturelt til verks for å få folk til å elske og eige språket sitt sjølv, må vel ha vore då Ivar Aasen gjekk landet på langs og tvers for å samle inn orda og gje dei tilbake til folk der dei fanst.»
Janne Karin Støylen, Bergens Tidende (fem av seks hjerter)

«Forfatterens egen lidenskap for rare og morsomme historier om ord smitter umiddelbart over på leseren. Det er måten Holmås formidler sin kunnskap på som løfter prosjektet. Hun tøyser med språket og oppretter en helt unik sfære med leseren. Holmås' samarbeid med illustratør Henriette T. Osnes er sømløst. Her har begge spilt på lag med samme visjon. Osnes' illustrasjoner er rølpete og fulle av treffsikker humor.»
Ruth Hege Halstensen, Klassekampen

"Et mirakel har truffet planeten vår. Det fines mellom to permer og er satt sammen av en herlig frekk og formidlingsdyktig forfatter og ditto illustratør. [...]Boka er ikke mindre magisk enn at både barn og voksne kan ha like stor glede av dem. [...] En bok jeg utvilsomt vender tilbake til. Og det gleder jeg meg til."
Joakim Tjøstheim, @litteraturviteren

 

 

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
201
ISBN
9788203396991
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
27 x 21 cm
Nr
8221502
Priser
Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris 2023

Bla i boka

Anmeldelser

«Ellevilt om ordenes opprinnelse. Burlesk, ufyselig og morsom. Ja, så fengende kan sakprosa for barn være.»

Anne Cathrine Straume, NRK

«Ragnhild Holmås er den nye vinen. For henne er det innfallsmetoden og lystprinsippet som gjeld. Sist nokon gjekk så iherdig og motkulturelt til verks for å få folk til å elske og eige språket sitt sjølv, må vel ha vore då Ivar Aasen gjekk landet på langs

Janne Karin Støylen, Bergens Tidende

Kunders vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ordenes hårreisende hemmeligheter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-
Bernt
Ny!

Bernt

Erica Berntsen
Innbundet 
429,-
 
Matoma
Ny!

Matoma

Stian Hjelvin Andersen
Innbundet 
349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv