Gigantsalget er utvidet: inntil 80% rabatt
Min side Kundeservice Gavekort – en perfekt gave Registrer deg

Lyntyven

Percy har ADHD, Dysleksi, og blir utvist fra den ene skolen etter den andre. Så får han rasende greske guder etter seg, og må finne frem til sine skjulte krefter. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Sendes innen 3 - 10 dager

Les Marihøne - Marens leselystblogg: Begeistring for gresk mytologi-fantasy!

Percy Jackson er tolv år, og er elev ved Yancy Academy, en privatskole i New York for barn med atferdsproblemer. Har han atferdsproblemer? Det kan man trygt si. Foruten at han har ADHD og er dyslektisk, greier han alltid å rote seg opp i de mest utrolige situasjoner, og hvert år utvises han fra skolen og må finne en ny. På Yancy har han i det minste fått en bestevenn, Grover som halter, er en raring og ikke har noen andre venner han heller.

Hjemme best?
Percy har vokst opp med sin snille, kjærlige mor, og en stefar som ikke gjør annet enn å bruke opp pengene moren tjener på pengespill og drikke øl. Percys biologiske far forsvant før han ble født. Da Percy kommer hjem på skoleferie denne sommeren drar han og moren ut til kysten der de har leid et hus. Samme kveld er det et forferdelig uvær, og plutselig dukker skolekameraten Grover opp igjen - men denne gangen kan Percy tydelig se hvorfor han halter, istedet for vanlige bein har han underkroppen til en geit, han er en satyr! Grover forteller at noen er på sporet av Percy, og det haster å komme seg bort. I bilen forteller moren og Grover Percy en stor hemmelighet. Percy er sønn av en gresk gud, og dermed fritt vilt for en rekke ugudelige skapninger. Det finnes bare ett sted han er trygg, på halvblodsskolen, en skole for halvblods guder. Ulempen er at hvis man ført har begynt der, kan man aldri vende tilbake, Percy vil ikke få se moren sin igjen. Like før de når fram til skolen når minotauren dem igjen, moren til Percy forsvinner i et lynglimt, men Grover og Percy klarer å berge seg inn på skolen.

Halvblodsskolen
På skolen får Percy vite at han er en utvalgt halvblodsprins, og at en meget alvorlig livsoppgave står foran ham. Percy hisser på seg både krigsguden og dødsguden, og blir forfulgt av monstre fra underverdenen. Men det er ingenting i forhold til det at han plutselig er hovedmistenkt for å ha stjålet Zevs mest dyrebare våpen. Det brygger opp til krig mellom gudene, og Percy og hans venner har bare ti dager på seg til å finne lynet og gi det til Zevs. Hele menneskehetens skjebne står på spill og oppgaven deres er umulig. Kan de  klare det?

Lesersuksess
Percy er en ekte antihelt, men både mot og selvtillit vokser med oppgavene han får. Kanskje er det det som gjør ham så populær blant sine lesere? Boka, som er den første i en serie på fem, har tatt USA med storm. Den gikk rett inn på New York Times bestselgerlisten og er solgt i millionopplag. Endelig kan norske lesere kaste seg over disse eventyrlige bøkene.


Rick Rordan hadde en sønn med lærervansker. Han bestemte seg for å skrive en bok sønnen ville lese. Percy Jackson er en særegen fantasyhelt, han har både ADHD og dysleksi - ja dette er faktisk to av kjennetegnene på at man er halvt gud. Da forfatter Rordans sønn var 9 år ble han diagnostisert med ADHD og dysleksi og slet med lærevansker. Han var interessert i historiene om greske guder, men klarte ikke lese bøkene selv. Så faren diktet en godnatthistorie for ham med en helt som var som ham og som var sønn av en gresk gud. Så skrev han historiene ned, og sønnen leste dem. Nå har det blitt til 5 bøker som er utgitt i USA, og har solgt i neste 8 millioner eksemplarer. Serien ser ut til å nå barn som også vanligvis ikke leser. - Jeg får veldig mangereaksjoner fra leserne. Favorittmailene kommer fra foreldre som sier at barna deres har ADHD og dysleksi, og aldri har lest en bok før og at de gjør det nå. De leser om Percy Jackson!

Detaljer

Forlag
Schibsted
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
389
ISBN
9788251635905
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Percy Jackson and the lightning thief
Format
21 x 15 cm
Nr
9013946
Serie
Percy Jackson-universet
Percy Jackson 1

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Kunders vurdering

B
Brikt Sunde(12 år) – 25.05.2020

– Hvordan ville du reagert hvis du plutselig oppdaget at du var en del av den greske mytologien? I denne boken får du både en innføring i gresk mytologi og mye spenning! Når Percy Jackson plutselig blir angrepet av en demonisk mattelærer, begynner han å ane at noe er galt. Men det er først når moren blir drept av Minotaurus han virkelig forstår alvoret. Samtidig blir Zevs lynkile, universets farligste våpen, stjålet og Percy blir mistenkt for tyveri. Sammen med en satyr og en datter av visdomsgudinnen Athene, drar han ut på oppdrag til underverdenen for å avverge en krig og kanskje redde moren sin. Klarer Percy å redde verden fra den største krigen noen sinne? Anbefales for 9-15 år.

V
Victoria – 06.04.2010

– Hei. Sett filmen? Likte du den? Vel, da kommer du garantert også til å elske boken. Percy Jackson er gutten som finner ut at han ikke er som alle andre, han er nemmelig en halvgud eller en halvblodsprins. Han finner ut at faren hans, som rømte da han var liten, faktisk er guden Poseidon. Han blir sendt på halvblodsleiren, et sted han kan bli trent og møte alle andre halvguder som han selv. Percy Javkson har også et veldig viktig mål, han er beskyldt for å ha stjålet Zevs' tordenkile, og han er nødt til å dra til Olympus for å bevise sin egen uskyld. Han har en lang vei foran seg, og vansklige valg å ta. Velger han skolen, kan han ikke vende tilbake og vil ikke se sin mor igjen osv. Boken er kjempespennende, "Percy Jackson og lyntyven" er bok 1 i serien. Boken er skrevet med spenning og du vil ikke legge den fra deg. Jeg elsket filmen, den er helt himmelsk. Boken er også minst like god som filmen :) Anbefales på det sterkeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lyntyven:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv